back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Κατριβάνου: Προσφέρουμε την αλληλεγγύη στις εργαζόμενες μητέρες που έχουν ανάγκη από ένα στήριγμα για τα παιδιά τους

Διαβάστε επίσης

Στη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών αναφέρθηκε η Πρόεδρός του, κ. Κατερίνα Κατριβάνου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε την αλληλεγγύη στις εργαζόμενες μητέρες που έχουν ανάγκη από ένα στήριγμα προκειμένου να πάνε ήσυχες στη δουλειά τους γνωρίζοντας ότι το παιδί τους βρίσκεται σε ένα ασφαλές                                                 περιβάλλον», είπε.

Η κ. Κατριβάνου υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλεται διαχρονικά ώστε να παρέχεται από πλευράς των υπαλλήλων και όλης της πολιτικής ηγεσίας ηγεσίας ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να υπάρχει ένα ευχάριστο περιβάλλον και κυρίως η αίσθηση ότι πρόκειται για το δεύτερο σπίτι στη διάρκεια της ημέρας για τα παιδιά.

Όπως εξήγησε, στο σύνολο των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενούνται 4.500 παιδιά, ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες των δημοτών της Αθήνας: «Έχουμε έλλειψη παιδικών σταθμών. Ελπίζουμε μέσα στην επόμενη τριετία να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε νέους και εφόσον και η πολιτεία μας δώσει τη δυνατότητα να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό, κυρίως βρεφονηπιοκόμους για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και παράλληλα να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο οικογένειες που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση».

Επισήμανε ότι στη διάρκεια της πανδημίας, οι σταθμοί εναρμονίστηκαν με τα μέτρα προστασίας και γι’ αυτό δεν υπήρξαν πολλά κρούσματα: «Ειδικά στους 70 παιδικούς σταθμούς, υπήρξαν μόλις 1-2 κρούσματα», σημείωσε.

Όσο για τα λειτουργικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η κ. Κατριβάνου δήλωσε ότι από τη στιγμή που τα παιδιά δε βρίσκονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι προσπάθειες των παιδαγωγών επικεντρώνονται στις οικογένειες και στα παιδιά που έχουν, για παράδειγμα, μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη.

Τέλος, ανέφερε ότι η παρά το γεγονός ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί, τα μαγειρεία δουλεύουν και παρέχουν κατά καιρούς μερίδες φαγητού στο Γηροκομείο και στους άστεγους του Δήμου Αθηναίων ενώ υπάρχει προσφορά σίτισης και στους άπορους και στα ορφανά του ιδρύματος Χατζηκώστα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα