back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Γιαννόπουλος: Μόνο με συνέργειες γίνεται πράξη η αλληλεγγύη

Διαβάστε επίσης

Κάποτε, πριν από 25 χρόνια, ένας μικρούλης μόλις δέκα ετών, είχε γράψει στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου του ένα απλό αλλά συνάμα πολύ ουσιαστικό μήνυμα, ότι αν ενωθούμε όλοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Αυτό ακριβώς το μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

«Μόνο με συνέργειες γίνεται πράξη η αλληλεγγύη. Στο Χαμόγελο του Παιδιού, εκτός των άλλων, συνεργαζόμαστε με τους θεσμικούς φορείς όπως και με τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία σε θέματα εξαφανίσεων, με τις κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες. Μόνο με τη σύμπραξη αυτών των δυνάμεων μπορούμε να καταφέρουμε. Με τη φιλανθρωπία, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, το μόνο που κάνουμε είναι να δώσουμε μια σακούλα με πράγματα σε κάποιους ανθρώπους. Φυσικά και αυτό είναι καλό αλλά η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρή γιατί έχει να κάνει με τον άνθρωπο που δε θέλει να δείξει ότι είναι ανώτερος από κάποιον άλλον», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, οι χώροι του Χαμόγελου του Παιδιού έχουν γεμίσει και ενώ καθημερινά γίνονται αποδέκτες εκκλήσεων να φιλοξενήσουν κι άλλα παιδιά, και δεν υπάρχει η δυνατότητα: «Η αγωνία μας είναι να υπάρχει για κάθε παιδί ένα «ναι». Να βρίσκουμε τα τρόφιμα για τα 23.000 παιδιά που στηρίζουμε σε όλη την Ελλάδα με τις οικογένειές τους. Θέλουμε να κάνουμε πολλά άλλα κάποιες φορές δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Την περσινή χρονιά στηρίξαμε 100.000 παιδιά και θέλουμε να το συνεχίσουμε και φέτος, αλλά με ποιότητα. To Χαμόγελο του Παιδιού δε μπορεί να επιβιώσει εύκολα. Ήδη βρεθήκαμε σε απόλυτα δυσμενή οικονομική θέση λόγω της πανδημίας. Θέλουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και όχι όνειρο θερινής νύχτας».

Ωστόσο, ο κ. Γιαννόπουλος, έδωσε μια νότα αισιοδοξίας εν όψει των εορτών λέγοντας ότι η ψυχή και το όραμα μπορούν να προχωρούν πιο μπροστά από τις δυνατότητες: «Δε σταματάμε ποτέ να ελπίζουμε. Σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται ένα καινούριο σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης, η κ. Βασιλοπούλου-Καρέλια μας ετοιμάζει ένα κτήριο στην Καλαμάτα. Υπάρχει καλό υλικό σε αυτή τη χώρα, καλοί άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν φιλανθρωπία της προβολής, θέλουν να είναι πραγματικά αλληλέγγυοι. Αυτό που μας έχει μείνει είναι να απλώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλον και να πούμε σε εκείνον που βρίσκεται σε δύσκολη θέση ότι είμαστε στο πλευρό του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα