back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Σε αναστολή θέατρα και κινηματογράφοι, όμως «τρέχουν» τα δημοτικά τέλη

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της μαζικής αποστολής ειδοποιητηρίων από τον Δήμο Αθηναίων για την πληρωμή κλήσεων για παραβάσεις του ΚΟΚ, που χρονολογούνται πλέον των τριών ετών επανέφερε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Ανοιχτή Πόλη.

Ο συνδυασμός του Νάσου Ηλιόπουλου ζήτησε εκ νέου από τη Δημοτική Αρχή να διαμορφώσει ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει τη διαγραφή προστίμων που δεν έχουν βεβαιωθεί εντός τριετίας ενώ για τις οφειλές που δεν θα διαγραφούν προτάθηκε να υπάρξει κούρεμα ύψους 50% και αποπληρωμή τους σε δόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ανοιχτή Πόλη πρότεινε επιπλέον τη δημιουργία από τον ΔΑ ενός πληροφοριακού συστήματος όπως το TAXIS μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται, να εξοφλούν και να διακανονίζουν τις υποχρεώσεις τους στον Δήμο. “Ένα σύστημα που θα βάλει τέλος στον πολιτικό χειρισμό της αποστολής κλήσεων” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Αγγελάκος.

Κλειστά θέατρα και κινηματογράφοι αλλά τρέχουν τα δημοτικά τέλη

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του κινηματογράφου Αβόρα ως αντιπροσωπευτικό για το σύνολο των κινηματογραφικών και θεατρικών αιθουσών της πόλης , ο κ. Αγγελάκος περιέγραψε χαρακτηριστικά το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

“Ο κινηματογράφος Ααβόρα, στα τέλη Οκτωβρίου, έλαβε λογαριασμό έναντι της ΔΕΗ με δημοτικά τέλη 4.797,39 ευρώ και αξία ρεύματος 6.27 ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός αφορά μία περίοδο 13ων μηνών, δηλαδή τα δημοτικά τέλη είναι 360 ευρώ το μήνα.

Την περίοδο αυτή, οι κινηματογράφοι ήταν κλειστοί 6.5 μήνες και ανοιχτοί περίπου 5.5 μήνες. Δηλαδή μια κλειστή επιχείρηση, σε αναστολή λειτουργίας, με μηδενικά έσοδα, επιβαρύνεται με δημοτικά τέλη 2.280 ευρώ. Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει αίτηση για απαλλαγή τελών από τις 14/4 η ΔΕΗ δηλώνει άγνοια για τις ρυθμίσεις και απειλεί να κόψει το ρεύμα του κινηματογράφου. Τι σκέφτεστε για αυτούς του επαγγελματίες;”

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα