back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Δυτική Αττική

Διαβάστε επίσης

«Οι κόποι όλων μας και τα περιοριστικά μέτρα έχουν επιτέλους αποτέλεσμα και υπάρχει σταθεροποίηση επιτέλους των πιο σκληρών δεικτών της πανδημίας, των ημερήσιων διασωληνώσεων και των θανάτων», τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς θα μειωθούν κι άλλο οι δείκτες και θα δούμε 300 διασωληνωμένους στην επικράτεια τα Χριστούγεννα».

Η Θεσσαλονίκη επέστρεψε στην πρώτη θέση των κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 357 νέες λοιμώξεις, ενώ στην Αττική καταγράφηκαν 296. Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όμως κατεγράφη στις Σέρρες με 80 κρούσματα και στη Μαγνησία με 75. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι 1.500 την μέρα.

Η κ. Παπαευγγέλου ανακοίνωσε ότι η πληρότητα των ΜΕΘ είναι 82% στην επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

6.000 ενεργά κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η επιτροπή των ειδικών πρότεινε συντηρητικό άνοιγμα της οικονομίας, τόνισε ότι είναι ο μεγάλος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, που μόνο στην Κεντρική Μακεδονία υπερβαίνουν τα 6.000.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στην Αττική η μείωση των κρουσμάτων είναι 8-10% και στη Θεσσαλονίκη η αντίστοιχη μείωση είναι 30%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να έχει μεγαλύτερη επίπτωση από την Αθήνα και θα είναι στα ίδια επίπεδα με την Αττική όταν θα καταγράφονται 80 κρούσματα την ημέρα.
«Δεν έχουμε περιθώρια, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε αύξηση των κρουσμάτων», είπε για να προσθέσει ότι πρέπει να «καθορίσουμε τη φούσκα μας».

Δυτική Αττική 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στη Δυτική Αττική τονίζοντας ότι τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή είναι 392, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ από την ιχνηλάτηση προέκυψαν 742 άτομα, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

“Καλούμε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα” δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τονίζοντας ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, οι γιορτές θα είναι διαφορετικές» και πρέπει να προσέχουμε ώστε «να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της πανδημίας».

Σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων με τη μέθοδο του click away, είπε ότι επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στο κατάστημα για την παραλαβή των αγαθών, ωστόσο πρέπει να φέρει αποδεικτικό έγγραφο από την επιχείρηση καθώς και την ακριβή ώρα παραλαβής. Για να μεταβεί κάποιος σε κατάστημα απαιτείται αποστολή sms με τον κωδικό «2».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα