back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

HΠΑ: Θέμα ωρών η έγκριση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech – Στους 3.011 οι νεκροί σε μία ημέρα

Διαβάστε επίσης

Δύο συνεχόμενες εβδομάδες στις ΗΠΑ σημειώνεται νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων από τον κορονοιό με τους νεκρούς εχθές Τετάρτη να φθάσουν στους 3011. Την περασμένη  εβδομάδα ο αριθμός των θανάτων υπερέβη το όριο των 2752, που είχε καταγραφεί στην κορύφωση του πρώτου κύματος της Covid-19 στις 15 Απριλίου, και εκτινάχθηκε στους 2885 νεκρούς . Οι υγειονομικές αρχές τονίζουν ότι η έξαρση κρουσμάτων και  θανάτων οφείλεται στην μεγάλη διασπορά που προκαλέσαν οι μετακινήσεις εκατομμύριων Αμερικάνων στις ήμερες των Ευχαριστιών.  Τώρα, οι ΗΠΑ οδηγούνται προς το νέο δραματικό ρεκόρ των 300.000 νεκρών, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα των New York Times  εχουν ήδη καταγραφεί 290.000 νεκροί .

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDAαναμένεται από ώρα σε ώρα να δώσει το πράσινο φως στο  εμβόλιο των Pfizer / BioNTech καθώς ήδη δημοσίευσε γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία  τα στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του για έγκριση έκτακτης ανάγκης. Η τυπική έγκριση φαίνεται να απέχει ώρες, ενώ το εμβόλιο αναμένεται να είναι διαθέσιμο ακόμη και αύριο.

Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech με την επιλογή να αγοράσουν έως και πέντε φορές περισσότερες. Ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να μην προχωρήσει σε παραγγελία 100 εκατομμυρίων δόσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενδέχεται να καθυστερήσει τη δεύτερη παρτίδα στις αρχές του 2021.

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech 

Μετά τη Βρετανία και ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech με τους αξιωματούχους του κλάδου Υγείας να χαιρετίζουν την κίνηση ως ένα «κρίσιμο ορόσημο στη μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία». Μέσα στο Δεκέμβρη θα είναι διαθέσιμες 249.000 δόσεις. Συνολικά, όμως, η καναδική κυβέρνηση αγόρασε 20 εκατομμύρια δόσεις και στόχος της είναι να προμηθευτεί 56 εκατομμύρια το συντομότερο δυνατό.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα υπακούσουν στο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ που ζητά τα σκευάσματα που θα παράγονται να διανέμονται πρώτα στις ΗΠΑ και μετά σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Ο διευθύνων σύμβουλος της PfizerΆλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με την ταχύτητα με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες παρήγαγαν εμβόλια, αλλά επέμεινε ότι δεν έγιναν καθόλου περικοπές στην παραγωγή .

Πάντως η  εταιρεία προέβη σε προειδοποίηση να μην χορηγηθεί το εμβόλιο σε πολίτες με ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα