back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

 

Εξαιτίας της πανδημίας αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συγκεκριμένα από τις πέντε τα ξημερώματα έως τα μεσάνυχτα απαγορεύονται όλες οι συνάθροισες πάνω από τέσσερα άτομα. Προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα έως 5000 ευρώ για τους διοργανωτές μαζικών εκδηλώσεων και έως 300 ευρώ στους συμμετέχοντες.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση: Ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ΕΛ.ΑΣ ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να καταστρατηγούν το Σύνταγμα, δήθεν για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ «Για κρεσέντο καταστολής, αυταρχισμού και αυτογελοιοποίησης της κυβέρνησης» έκανε λόγο το ΚΚΕ

Παράλληλα, από τις οχτώ το πρωί κλειστοί για το επιβατικό κοινό θα είναι οι σταθμοί του Μετρό σε Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια. Περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, καθώς οι αρχές φοβούνται αιφνιδιαστικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών. όπως αυτή που πραγματοποίησαν την Κυριακή 50 περίπου αντιεξουσιαστές, στο ΑΤ Κολωνού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4εις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

1383 νέα κρούσματα κορωνοϊου, 594 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας και 98 ακόμη θανάτους, ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ. Από την αρχή της πανδημίας συνολικά 2902 ασθενείς covid έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Θεσσαλονίκη και Αττική ηγούνται της αρνητικής λίστας των κρουσμάτων. Ακολουθούν Λάρισα, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα και Ξάνθη.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ξεκινά η σταδιακή άρση του lockdown. Για την μετακίνηση θα απαιτείται SMS με τον αριθμό 2 και αποστολή στο 13033.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να γίνει – εφόσον οι επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέψουν – στις 14 Δεκεμβρίου, πιθανότατα με το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων, καταστημάτων παιχνιδιών και ανθοπωλείων. Σε κάθε περίπτωση η επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου θα γίνει κλιμακωτά, υπό όρους και αυστηρούς κανόνες, με τελευταία στη λίστα να βρίσκονται τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Από τα μέσα Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού. Θα γίνεται κατόπιν ραντεβού στα 1018 επιλεγμένα κέντρα, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που θα ορίσει το Υπουργείο Υγείας. Το πλήρες σχέδιο για την προμήθεια, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων συζητήθηκε διεξοδικά το Σάββατο, στην τηλεδιάσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λεντριάν είχε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Νίκος Δένδιας ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Στις 10 του μήνα είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής. Ζητούμενο παραμένει εάν η Ευρώπη θα προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στις μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Άγκυρας. «Θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα υποδεικνύουν στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνέπειες .. δεν μπορεί να συμπεριφέρεται στον 21ο αιώνα με πρακτικές του 19ου αιώνα» διαμηνύει με άρθρο του στα ΝΕΑ, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Αμετανόητη εμφανίζεται η Άγκυρα.. «Καμία κύρωση δεν θα κάνει την Τουρκία να συμβιβαστεί ως προς τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή με τα 10 ναυτικά μίλια εναέριου χώρου» σχολίασε στο τουίτερ το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις» και καλεί την Αθήνα «να δεσμευτεί σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις».

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων σήμερα, με τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο να αναζητούν μια κοινά αποδεκτή εμπορική συμφωνία για την μετά brexit εποχή. ‘’Καμία συμφωνία δεν είναι εφικτή εάν α δεν επιλυθούν οι διαφορές σε τρία κρίσιμα θέματα: ισότιμοι όροι ανταγωνισμού, διακυβέρνηση και αλιεία”, δήλωσαν από κοινού ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Μια συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων. Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη της», έγραψε στο Twitter, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μάικλ Μάρτιν.

Στην αθλητική επικαιρότητα η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται με τα παιχνίδια..

Στις τρεις ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης.

Στις πέντε και τέταρτο, ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννενα – Λαμία.

Στις επτά και μισή ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Στα σκορ του Σαββάτου

Ολυμπιακός – Βόλος 4 – 1 και Ατρόμητος – Άρης: 2 – 2

Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα