back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

 

Με 1383 νέα κρούσματα, 594 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας και 98 ακόμη θανάτους, ο κορωνοϊος συνεχίζει να απειλεί τη δημόσια υγεία. Από την αρχή της πανδημίας συνολικά 2902 ασθενείς covid έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Θεσσαλονίκη και Αττική ηγούνται της αρνητικής λίστας των κρουσμάτων. Ακολουθούν Λάρισα, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα και Ξάνθη.

Από τα μέσα Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού. Το πλήρες σχέδιο για την προμήθεια, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων συζητήθηκε διεξοδικά στην τηλεδιάσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαιτίας της πανδημίας απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις για την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από τις πέντε τα ξημερώματα έως τα μεσάνυχτα απαγορεύονται όλες οι συνάθροισες πάνω από τέσσερα άτομα. Από τις οχτώ το πρωί κλειστοί για το επιβατικό κοινό θα είναι οι σταθμοί του Μετρό σε Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια. Περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, καθώς οι αρχές φοβούνται αιφνιδιαστικές επιθέσεις, όπως αυτή που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα 50 περίπου αντιεξουσιαστές, στο ΑΤ Κολωνού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Τεταμένο είναι αυτή την ώρα το κλίμα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα σε προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση..

Ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ΕΛ.ΑΣ ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να καταστρατηγούν το Σύνταγμα, δήθεν για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ «Για κρεσέντο καταστολής, αυταρχισμού και αυτογελοιοποίησης της κυβέρνησης» έκανε λόγο το ΚΚΕ

Τη Δευτέρα συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Στις 10 του μήνα είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής. Ζητούμενο παραμένει εάν η Ευρώπη θα προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στις μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Άγκυρας. «Θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα υποδεικνύουν στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνέπειες .. δεν μπορεί να συμπεριφέρεται στον 21ο αιώνα με πρακτικές του 19ου αιώνα» διαμηνύει με άρθρο του στα ΝΕΑ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αμετανόητη εμφανίζεται η Άγκυρα.. «Καμία κύρωση δεν θα κάνει την Τουρκία να συμβιβαστεί ως προς τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή με τα 10 ναυτικά μίλια εναέριου χώρου» σχολίασε στο τουίτερ το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις» και καλεί την Αθήνα να δεσμευτεί σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις».

Σε αδιέξοδο κατέληξε και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Βρυξελλών – Λονδίνου για μια εμπορική συμφωνία στην μετά Brexit εποχή. Οι συνομιλίες θα επαναληφθούν αύριο σχολίασε σε ανάρτησή του ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ. ‘’Καμία συμφωνία δεν είναι εφικτή εάν α δεν επιλυθούν οι διαφορές σε τρία κρίσιμα θέματα: ισότιμοι όροι ανταγωνισμού, διακυβέρνηση και αλιεία”, δήλωσαν από κοινού ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Ολυμπιακός – Βόλος 4 – 1 Ατρόμητος – Άρης: 2 – 2

Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα