back to top
19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

 

Την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών για δύο εβδομάδες από την προσεχή Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, τα μέτρα είναι προληπτικού χαρακτήρα, καθώς δεν υποδεικνύονται από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες, αλλά στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σχολεία ειδικής αγωγής. Από Δευτέρα ξεκινά η εκπαιδευτική τηλεόραση στις 9:00 το πρωί από τη δημόσια τηλεόραση και από την Τετάρτη η τηλεκπαίδευση από τις 2:00 μμ έως τις 5:00 το απόγευμα. Τα μαθήματα θα είναι 30λεπτης διάρκειας με 10λεπτα διαλείμματα. Σε ισχύ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα τεθούν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας για τους γονείς των παιδιών έως 15 ετών.

…”Η κυβέρνηση συνεχίζει ακόμα και τώρα χωρίς κανένα σχέδιο”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. ”Το βλέποντας και κάνοντας συνεχίζεται με κόστος σε ζωές και στην οικονομία”, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ. “Αναγκαστικά θα πηγαίναμε προς τα εκεί, καθώς τα κρούσματα τελευταία είχαν αυξηθεί πολύ σε εκπαιδευτικούς, παιδιά, αλλά και γονείς”, δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικίνης, εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία του για το πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση.

…”Αν είμαστε όλοι συνεπείς, δεν θα χρειαστεί ούτε παράταση του lockdown, ούτε άλλου είδους σκληρότεροι περιορισμοί”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη του τον ΑΝΤ1. Πρόσθεσε ότι “δεν πρέπει να μας παρασύρει η μείωση των κρουσμάτων που θα δούμε τις επόμενες ημέρες και να χαλαρώσουμε. Θα πρέπει να είμαστε πιστοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε στις 30 του Νοέμβρη να αρχίσουμε να ανοίγουμε οικονομικές δραστηριότητες”.

…Ξεπέρασαν, στο μεταξύ, τους 1000 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, φθάνοντας τους 1017, καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν άλλοι 20 ασθενείς, οι περισσότεροι στη Β. Ελλάδα. Τουλάχιστον 1.305.039 οι νεκροί παγκοσμίως από την πανδημία σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Σε καθεστώς καθολικού lockdown περνάει η Αυστρία από την ερχόμενη Τρίτη. Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει αργότερα το απόγευμα ο καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι “έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας”.

…Θετικός στον κορονοϊό είναι ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, ο οποίος δεν παρέμεινε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Ρίου, παρά τις εκκλήσεις των γιατρών. Υπέγραψε, μάλιστα, χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης και έφυγε από το νοσοκομείο, παραμένοντας σε καραντίνα σπίτι του.

Ξεκίνησε στην περιοχή του Βοΐου, στον νομό Κοζάνης, η διαδικασία της θανάτωσης, με ευθανασία, των γουνοφόρων ζώων που προσβλήθηκαν από Covid – 19. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλος Καντζόγλου, θα θανατωθούν συνολικά περίπου 2.500 μινκ, ενώ η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο. Στη συνέχεια, η ταφή γίνεται σε μια υγειονομική τάφρο που έχει ανοιχτεί γι΄ αυτό το σκοπό, δίπλα στο χώρο του εκτροφείου.

Προς το τέλος του έτους θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Open, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι το θέμα της μείωσής τους. Επισήμανε, ωστόσο, ότι και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο προς αξιολόγηση, καθώς κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν κλειστές επιχειρήσεις επιβαρύνονται και από τέλη κυκλοφορίας.

Στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα η σήραγγα Λουμπάρδα, με κατεύθυνση προς Σούνιο. Είχε κλείσει στις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να υλοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου θα μπορούν να κάνουν οι δημότες της Αθήνας στα Δημοτικά Ιατρεία, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Η δράση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με ραντεβού, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα κλείνουν τηλεφωνικά με τα Δημοτικά Ιατρεία, στοχεύει στην εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών των 7 Κοινοτήτων της πόλης, με σκοπό την ανίχνευση και έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου. Στην ίδια κατεύθυνση, ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) “Όλα τα φώτα στον διαβήτη!” και σήμερα το βράδυ θα φωταγωγήσει το σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας σε μπλε χρώμα. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Καιρός: Νεφώσεις αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 19 βαθμοί Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα