back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποινικές διώξεις για το πάρτι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και σε αρνητές μάσκας

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση των μέτρων προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού ( Άρθρο 285 ΠΚ) ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος της 24χρονης υπεύθυνης κεντρικού ξενοδοχείου της Αττικής όπου διοργανώθηκε πάρτι με 30 άτομα.

Η κατηγορούμενη στην οποία επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 3000 ευρώ, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί. Λόγω απουσίας των μαρτύρων της δικογραφιας η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Νοεμβρίου 2020.
Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο πάρτι επιβλήθηκε μόνο διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια ,ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση της κοπέλας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει : ” Δεν διοργανώθηκε κανένα πάρτι. Στο ξενοδοχείο είχαν κλείσει δωμάτια με το γνωστό νόμιμο τρόπο διάφορα πρόσωπα και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους κατεγράφησαν και απεστάλησαν στην αστυνομία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Και παίκτες του Ολυμπιακού
Χωρίς τη συμμετοχή ουδενός από την ιδιοκτησία ή τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, τις πρώτες πρωινές ώρες ορισμένοι από τους πελάτες του ξενοδοχείου, μεταξύ των οποίων οι παίκτες του Ολυμπιακού, ανέβηκαν στο Roof Garden του ξενοδοχείου και χρησιμοποιώντας φορητή μεγαφωνική συσκευή άρχισαν να χορεύουν και να θορυβούν γενικότερα, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να ειδοποιήσουν την αστυνομία και συγκεκριμένα το Α.Τ. Ακροπόλεως, το οποίο επενέβη άμεσα και συνέλαβε όλους τους συμμετέχοντες, στους οποίους επεβλήθη το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300€ και αφέθηκαν ελεύθεροι, και συνέλαβαν και την τυπικά υπεύθυνη του ξενοδοχείου 24χρονη νεαρή, στην οποία απαγγέλθηκε η πλημμεληματική κατηγορία του άρθρου 285 ΠΚ, και σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση της στο Αυτόφωρο Τριμελές, όπου και θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεως, ώστε να μας χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας, και θα ζητηθεί να αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη, όπως προβλέπεται από το νόμο λόγω του πλημμελήματος, αλλά και λόγω του ότι πάσχει από ανίατη βαρεία ασθένεια”.

Πλημμεληματική ποινική δίωξη σε 14 συλληφθέντες αρνητές μάσκας

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου παραπέμφθηκαν να δικαστούν 14 συλληφθέντες αρνητές μάσκας.
Ο εισαγγελέας άσκησε πλημμεληματική ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή και παραβίαση των μέτρων προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού (άρθρο 285 του ΠΚ ), στους 14 που δεν φορούσαν μάσκα και είχαν συγκεντρωθεί χθες στο Σύνταγμα για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα