back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Rapid test από τον ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό στη νέα παραλία

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε στις δέκα το πρωί από κλιμάκια του ΕΟΔΥ η διενέργεια δωρεάν rapid test για τον κορονοϊό σε ενδιαφερόμενους να εξεταστούν, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Τη διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις οκτώ το βράδυ, επιβλέπει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Οι εξετάσεις γίνονται σε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ειδικά εξοπλισμένες, που έχουν στηθεί μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η “ουρά” που σχηματίζουν όσοι προσέρχονται για να υποβληθούν σε τεστ – τηρώντας μεταξύ τους τις προβλεπόμενες αποστάσεις- φτάνει μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».

Σύμφωνα με δηλώσεις του, κ. Αρκουμανέα, μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα έχουν αναπτυχθεί έως και δεκατέσσερα κινητά ιατρεία στη νέα παραλία, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ, ακόμη και να καλυφθεί το σύνολο των προσερχομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι δίνουν στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητα ή τον ΑΜΚΑ τους και παίρνουν αριθμό προτεραιότητας προς εξέταση στα κινητά ιατρεία. Για την έκβαση των τεστ ενημερώνονται όλοι τηλεφωνικά ή με μήνυμα sms εντός δύο ωρών από τη διενέργεια του τέστ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρκουμανέας εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση του ιού στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας και την αύξηση του ιικου φορτίου, που έχει διαπιστώσει το ΑΠΘ – μετά από ελέγχους που διενεργεί σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ – στα αστικά λύματα της πόλης. Επεσήμανε, ότι οι αρμόδιες αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία για την εκτίμηση της κατάστασης και για την λήψη αποφάσεων σε ότι αφορά τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις τις επόμενες ώρες με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ.Ζέρβα και με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Α.Τζιτζικώστα για να συζητήσουν την κατάσταση και την ενίσχυση της συνεργασίας για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα