back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στους 600 οι θάνατοι στη χώρα από επιπλοκές του κορονοϊού, καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν άλλοι 7 ασθενείς – 102 οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας.

Σε προληπτική καραντίνα η Φώφη Γεννηματά, καθώς θετικός στον ιό διαγνώστηκε ο έφηβος γιος της – αρνητική στο τεστ που έκανε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Αρνητικά και τα 59 τεστ στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και των συνεργατών της.

Οκτώ νέες προτάσεις από την Κομισιόν, που, μέσω της Προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζήτησε την υιοθέτηση συντονισμένων στρατηγικών από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Μεταξύ άλλων, η κ. φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τη διάθεση 100 εκ. ευρώ για γρήγορα και αποτελεσματικά tests, ενώ ζητήθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες ο αποτελεσματικός εμβολιασμός του πληθυσμού και η αποτελεσματική ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Το πακέτο των μέτρων θα τεθεί επί τάπητος στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής των 27 με τηλεδιάσκεψη.

Όπως δήλωσε η κ. φον ντερ Λάιεν, η κατάσταση είναι “πολύ ανησυχητική” σε μεγάλο μέρος της ΕΕ, ενώ εκτίμησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί πολύ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Αναφορικά με το εμβόλιο, δεσμεύθηκε εκ νέου για καθολική και δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια κορονοϊού για όλους.

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα για την τήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων. Χθες, βεβαιώθηκαν συνολικά 6 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, 238 για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.355 για μη χρήση μάσκας. Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον εργοδότη για κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν προστατεύεται επαρκώς, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Με μέτρα προστασίας και χωρίς παρελάσεις ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, με μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τη διπλή πρόκληση της αντιμετώπισης του κορονοϊού και της τουρκικής προκλητικότητας στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει αύριο ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Τραγωδία στη Ρόδο. Ένας άνδρας και μία γυναίκα από τη Βρετανία έχασαν τη ζωή τους, καθώς την ώρα που έκαναν surf στο ακρωτήρι Γκίνα στη Λίνδο, παρασύρθηκαν από τον αέρα και έπεσαν στα βράχια. Ακόμα ένα άτομο έχει τραυματιστεί.

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Ερντογάν – Μακρόν, αλλά και η οργή στον μουσουλμανικό κόσμο για την κίνηση του Γάλλου Προέδρου να φωτίσει κυβερνητικά κτίρια με τα σκίτσα του Mωάμεθ από το “Charlie Hebdo”. “Σιχαμερό” χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος το σκίτσο του σατιρικού περιοδικού που τον δείχνει να σηκώνει το φόρεμα γυναίκας, ενώ μίλησε για περίοδο που η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης – παρέμβαση της τουρκικής εισαγγελίας για το επίμαχο σκίτσο.

Την ίδια ώρα, ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Άζχαρ, της ανώτατης αρχής του σουνιτικού Ισλάμ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ποινικοποιήσει τις “αντιμουσουλμανικές”, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες. Στο τέλος του έτους η αξιολόγηση της συμπεριφοράς της Τουρκίας, ξεκαθάρισε, στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, απαντώντας στο αίτημα Μακρόν για έγκριση κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Tη σύλληψη του πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου “Maersk Launceston” για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, μετά το ναυτικό ατύχημα χθες το πρωί, που είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το ναρκαλιευτικό “Καλλιστώ”, διέταξε ο Εισαγγελέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης του “Καλλιστώ” φέρεται να κατέθεσε ότι επιχείρησε τρεις φορές να ενημερώσει το εμπορικό πλοίο με το οποίο βρισκόταν σε παράλληλη πορεία, αλλά δεν υπήρξε απόκριση.

Ναρκωτικά, μαχαίρια, σουβλιά και αλκοόλ εντοπίστηκαν χθες σε έκτακτη έρευνα στις φυλακές Τρικάλων.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Tην αναβολή του προγραμματισμένου για αύριο αγώνα Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Παναθηναϊκός αποφάσισε η Ευρωλίγκα, λόγω του κρούσματος κορονοϊού που ανιχνεύθηκε στην ομάδα του “Τριφυλλιού”.

Καιρός

Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. αύριο, στην Αττική. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα