back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού. Όπως επισήμανε σε τηλεοπτικό μήνυμα του από το πρωί του Σαββάτου η χρήσης μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού, ενώ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 και μισή τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί στις περιοχές κινδύνου 3 και 4, ανάμεσα τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη. «Μέχρι τη νίκη της επιστήμης εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε την ασπίδα της ευθύνης», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται. Χαρακτήρισε το δεύτερο κύμα σφοδρότερο το οποίο διαπερνά περιφέρειες, πόλεις, ακόμη και συνοικίες.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 882 κρούσματα, εκ των οποίων τα 290 στην Αττική, τα 188 στη Θεσσαλονίκη και 65 στις Σέρρες. Κατεγράφησαν 15 θάνατοι, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 549. 90 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία σε δημόσιο σύστημα Υγείας, σχολεία, χώρους δουλειάς και ΜΜΜ» κάλεσε την κυβέρνηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού καταγράφεται στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία αυστηροποιούν τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πορείας της πανδημίας.

“Βαριές” οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία, με εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη στο β’ τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με τη Eurostat, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στο 11,6% του ΑΕΠ από 2,5% στο α’ τρίμηνο, ενώ το χρέος εκτοξεύθηκε στο 95,1% του ΑΕΠ. Πρωταθλήτρια και πάλι στο δημόσιο χρέος η χώρα μας, με 187,4% του ΑΕΠ.

«Δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας στα μουλωχτά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Η συζήτηση όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα ξεκινήσει αύριο στις 6 το απόγευμα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Το ΚΙΝΑΛ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε στην κυβέρνηση ούτε σε υπουργό της, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπ. Οικονομικών, συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας,

«Σοκ στην απασχόληση» και «φτωχοποίηση των εργαζομένων» αποτυπώνει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την Εθνική Οικονομία. Μεταξύ άλλων, κατά το β΄ τρίμηνο του έτους ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά 10%, ενώ οι εργαζόμενοι με αποδοχές έως 200 ευρώ αυξήθηκαν από το 1% στο 12%. Το 31% των απασχολουμένων έχουν αποδοχές χαμηλότερες του κατώτατου μισθού.

Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται πλέον όλα τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά τη δικαστική απόφαση να μην δώσει αναστολή έκτισης ποινής σε κανέναν από όσους ανήκουν στο διευθυντήριο. Άφαντος εξακολουθεί να είναι ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες των αρχών σε τρία σπίτια του. Σύμφωνα με το δικηγόρο του Περικλή Σταυριανάκη δεν πρόκειται να εμφανιστεί αυτοβούλως και να παραδοθεί στις αστυνομικές τουλάχιστον τις επόμενες ώρες. Ασύλληπτος και ο Γιάννης Λαγός που είναι ευρωβουλευτής. Μέχρι στιγμής στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει δικαίωση για τον Παύλο. Η δικαίωση είναι για εμάς, γι αυτό τον κόσμο που αγωνίστηκε», ανέφερε η Μάγδα Φύσσα. «Με κυβέρνηση ΝΔ η Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη, με κυβέρνηση ΝΔ η Χρυσή Αυγή στη φυλακή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση. Για «ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα και την Ευρώπη», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, για «ιστορική απόφαση και νίκη της Δημοκρατίας» μίλησε η Φώφη Γεννηματά. «Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός», τονίζει το ΚΚΕ.

Την Ελλάδα επισκέπτεται, την ερχόμενη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ξεκινάει αύριο η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Η καταβολή θα γίνει κατά τις ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις.

Απόψε το τελευταίο debate των Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέου προέδρου των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμά του, με ποσοστό 51%, έναντι του Τραμπ, που συγκεντρώνει 43%, η ψαλίδα, ωστόσο, κλείνει.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την κυπριακή Ομόνοια για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ και στο ημίχρονο βρίσκεται πίσω στο σκορ με 0-1.

Σε μία ώρα για την ίδια διοργάνωση η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην Πορτογαλία τη Μπράγκα.

Αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ ξεκινά ο αγώνας Παναθηναϊκός- Φενέρμπαχτσε για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Καιρός

Αίθριος προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στον Αθήνα 984 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι είναι 19 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα