back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πάργα: Καθυστερεί η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων – Διαμαρτυρία γονέων

Διαβάστε επίσης

Αγανακτισμένοι είναι  οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλακίου του δήμου Πάργας, καθώς εδώ και 7 μήνες, από τις 21 Μαρτίου, οπότε και έγινε ο σεισμός στην περιοχή, τα κτήρια των σχολείων δεν έχουν αποκατασταθεί.

Οι περίπου 150 μαθητές του Γυμνασίου από τις 16 Σεπτεμβρίου οπότε και έγινε η έναρξη – με καθυστέρηση για αυτούς – της σχολικής χρονιάς, κάνουν μάθημα τις απογευματινές ώρες στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης οι περίπου 80 μαθητές του Λυκείου, για τους οποίους η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 15 μέρες καθυστέρηση στο τέλος Σεπτεμβρίου, κάνουν απογευματινά μαθήματα στις αίθουσες του ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα  με τον δήμο Πάργας η καθυστέρηση στην αποκατάσταση του σχολείου οφείλεται σε προβλήματα, που προέκυψαν με τον πρώτο εργολάβο που ανέλαβε το έργο ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθεί το κτίριο από τον νέο κατασκευαστή και θα ξεκινήσουν οι συμπληρωματικές εργασίες  (ηλεκτρολογικές – μηχανολογικές-καθαρισμός κτιρίου) που δεν προβλέπει η σύμβαση της ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ)  με έξοδα από πόρους του δήμου.

«Είμαστε στην ίδια πλευρά, μέλημα και αγωνία μας είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες και τα σχολεία να λειτουργήσουν όπως και πριν τον σεισμό», δηλώνει ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς μετά την συνάντηση και την εκτενή συζήτηση με τους διαμαρτυρόμενους γονείς και μαθητές των Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Καναλακίου.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα