back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Ακόμη 5 ασθενείς covid-19 έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας σε 441 τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα. 100 ασθενείς νοσηλεύονταν χθες σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας.

‘’Αυξάνουμε, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία μας. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, δίνουμε παραπάνω δυνατότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλά αυτό ποτέ δεν μπορεί να είναι από μόνο του αρκετό, αν και οι ίδιοι ως πολίτες δεν προσέξουμε και δεν συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα’’ τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας δύο παιδιών, τα οποία πρέπει να υποβληθούν σε πολύ λεπτή και εξειδικευμένη επέμβαση στην σπονδυλική στήλη. Τα έξοδα για τις δύο επεμβάσεις στα αδελφάκια ενέκρινε ο ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον 14 Κέντρα Υγείας και συνολικά 161 στην Αττική μπαίνουν στη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς θα πραγματοποιούν – κατόπιν ραντεβού – μοριακά τεστ σε κατοίκους του λεκανοπεδίου που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα. Θα λειτουργούν είτε σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Σε επίπεδο υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Αττική Σύμφωνα με τον χάρτη Υγειονομικής Προστασίας που θα είναι διαθέσιμος και στους πολίτες από αύριο μέσω του 3w.covid19.gov.gr. Επομένως σε ισχύ τίθεται το πακέτο περιοριστικών μέτρων που αντιστοιχούν σε αυτή την κατηγορία. Ειδικότερα: Χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον παρατηρείται συνωστισμός. Πληρότητα 50% στα καταστήματα εστίασης και μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι. Όλα τα καταστήματα θα συνεχίσουν να είναι κλειστά από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο σύστημα «Εργάνη» των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο, ώστε να καταβληθούν τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους. Αύριο υπογράφονται δύο υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες καθορίζουν το πλαίσιο της πληρωμής των αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο συνταξιούχους. Τα αναδρομικά θα καταβληθούν μαζί με τις συντάξεις, από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα, υπό αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το ενδιαφέρον από τους υποψήφιους συγκεντρώνουν ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ και ο ανεξάρτητος υποψήφιος και νυν ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Το ζήτημα του ανοίγματος της παραλίας των Βαρωσίων, θα συζητηθεί αύριο, κατά τη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών. Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση και σταδιακά από τις 5 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην οδό Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας και στην οδό Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας. Αύριο αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, τα οποία ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στα Άνω Πετράλωνα και το Θησείο επιχείρησαν σήμερα στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της Καθαριότητας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. ”Η δουλειά ενός Δήμου έχει αξία όταν τα αποτελέσματά της είναι χειροπιαστά. Όταν τα βλέπεις στη γειτονιά σου” έγραψε στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι “Κάθε μέρα δουλεύουμε για το αποτέλεσμα της καθαριότητας, παντού”.

Το χάλκινο μετάλλιο στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που φιλοξενείται στο Πόζναν της Πολωνίας, κατέκτησαν η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Για το υπόλοιπο της ημέρας γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα