back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Toν κώδωνα κινδύνου ότι ένας στους δέκα ανθρώπους ανά τον κόσμο ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας ότι η συντριπτική πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ευάλωτη απέναντι στη νόσο Covid-19.

Σύμφωνα με τον Μάικ Ράιαν, κορυφαίο επιστήμονα του ΠΟΥ, τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία σε περιοχές της Νοτιανατολικής Ασίας, ενώ παρατηρείται αύξηση περιστατικών και θανάτων σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δε θα γίνουν οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου λόγω πανδημίας, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στους 412 οι νεκροί στην χώρα από τον covid 19. Είκοσι θετικά κρούσματα από τους ελέγχους rapid test του ΕΟΔΥ, στο δήμο Πέλλας .

Για εικόνα σταθεροποίησης και όχι επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας «σχετικά ενθαρρυντικά τα στοιχεία του σαββατοκύριακου». Υπογράμμισε ότι περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες τα τεστ με τις κινητές μονάδες σε γειτονιές της Αθήνας, για να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο

Από αύριο υλοποιείται ο σχεδιασμός για την μετατροπή οκτώ (8) Λεσχών Φιλίας της πόλης σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο ενδιαφερόμενος κάτοικος Αθηναίων θα επικοινωνεί με την Λέσχη Φιλίας που εξυπηρετεί την γειτονιά του. Περισσότερες πληροφορίες στο 1595 και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, www.athina984.gr.

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η συνεργασία των ΚΤΕΛ με τον ΟΑΣΑ, καθώς σε καμία από τις 6 περιφερειακές λεωφορειακές δεν δρομολογήθηκαν αστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, όπως είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί. Αντίθετα, χρησιμοποιήθηκαν σε μία άλλη γραμμή, την 122, Σταθμός Ελληνικό – Σαρωνίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οδηγοί, η πλειοψηφία των οποίων δεν γνωρίζουν τα δρομολόγια της Αττικής, δεν είχαν επαρκή χρόνο να μάθουν τις διαδρομές και για το λόγο αυτό προτιμήθηκε η γραμμή 122, που κινείται μόνο στο παραλιακό μέτωπο.

Ευπρόσδεκτο βήμα προς την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο την αποχώρηση του «Γιαβούζ» από την κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη. Για θετική εξέλιξη κάνει λόγο η Λευκωσία τονίζοντας ότι αναμένει τις εξελίξεις για να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση.

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ θα γίνει δεκτός και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σήμερα ο κ. Στόλτενμπεργκ βρίσκεται στην Άγκυρα, για συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους της γειτονικής χώρας.

Επιμένοντας σε δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, πάντως ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τη «Γαλάζια Πατρίδα». «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα», πρόσθεσε στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Όποιες ΜΚΟ λειτουργούν νόμιμα και θέλουν πραγματικά να συμβάλουν είναι ευπρόσδεκτες. Όποιες όμως, λειτουργούν παράνομα, παρασιτικά και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, θα εντοπίζονται από τις Αρχές και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τις πρόσφατες συλλήψεις μελών αντίστοιχων οργανώσεων στη Μυτιλήνη.

Στο επίκεντρο των ψηφιακών εξελίξεων φιλοδοξεί να μπει η χώρα μετά και τη συμφωνία που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου Κέντρου Δεδομένων, που θα αποθηκεύει και θα διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό “νέφος”. Για σημαντική καινοτόμα επένδυση με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας καθίσταται πια παγκόσμιος κόμβος της κεντρικής αποθήκευσης τεράστιων δεδομένων, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που ταξιδεύει την χώρα κυριολεκτικά στον 21ο αιώνα. Το οικονομικό όφελος σε βάθος χρόνου μπορεί να ξεπεράσει το ένα δισ. πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με εκτίμηση ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει στο 7,5% καλύπτοντας σημαντικό μέρος των απωλειών του 2020, και το πρωτογενές έλλειμμα στο 1% του ΑΕΠ κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021.

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον του Τουρισμού στη Χώρα μας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσο. Εκτιμά ότι τα έσοδα για το 2021 θα είναι τα μισά από πέρυσι.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες αύριο στην Αττική. Άνεμοι Νότιοι νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα