back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γρηγ. Λέων στον Αθήνα 9.84: «Χορηγοί και εθελοντές στηρίζουν τη δωρεάν λειτουργία του Βιβλιοχαρτοπωλείου και καταστήματος παιχνιδιών του ΚΥΑΔΑ»

Διαβάστε επίσης

Σε εποχές που η οικονομική δυσκολία δεν αφορά τους ελάχιστους αλλά αρκετούς οι οποίοι θα ήθελαν να προσφέρουν στα παιδιά τους πράγματα που δεν τους επιτρέπουν οι δυσχέρειες, ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρίνεται και δίνει λύση.

Ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Γρηγόρης Λέων μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, για τη στήριξη του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης σε γονείς και μαθητές στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, μέσα από μια νέα παρέμβαση, το νέο Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο και Κατάστημα παιχνιδιών. Βρίσκεται στην οδό Δομοκού 2, στο παλιό Φρουραρχείο στο σταθμό Λαρίσης, ή στο χώρο του ΚΥΑΔΑ.

Οπως εξήγησε ο κ Λέων «προ κορονοιού ερχόντουσαν αρκετά παιδιά με τους γονείς τους στον ΚΥΑΔΑ, αλλά δεν είχαμε κάτι που να απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτά και να καλύπτει τις ανάγκες τους. Οταν μοιράσαμε τετράδια και βιβλία και είδαμε την ανταπόκριση που είχε η κίνησή μας, εντοπίσαμε αυτή τη μεγάλη ανάγκη που δεν είχε καλυφθεί μέχρι σήμερα. Γι αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο, ανοικτό στους ωφελούμενους που θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν όλα τα απαραίτητα για το σχολείο. Και επειδή ως νέα διοίκηση σε αυτές τις δύσκολες εποχές σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των δημοτών μας, για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου υπήρξε πολύτιμη αρωγή, φροντίδα και στήριξη από ομάδες εθελοντισμού που είναι στο πλευρό μας στηρίζοντας 30 οικογένειες. Οσο για τα προιόντα , προσφέρθηκαν από χορηγούς. Οργανώσαμε μια πολιτική φιλική προς τις εταιρίες- χορηγούς και η απόδοση φαίνεται από τους αριθμούς. Ενώ το 2019 είχαμε συνολικά 400 χιλιάδες χορηγίες, το 2020 εκτοξεύθηκαν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ»

Αναφερόμενος στα κριτήρια και το πως μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι εκεί, ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ τόνισε πως επειδή έχουν αλλάξει οι διαδικασίες, η φυσική παρουσία είναι επιτρεπτή μόνον μετά από ραντεβού. «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον ΚΥΑΔΑ στο 210. 5246.515 και 210.5246.516. Μοναδικό κριτήριο είναι να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για προγράμματα που ανακοινώθηκαν μετά την πανδημία και αφορούν συμπολίτες μας οι οποίοι αν και είχαν εισόδημα το απώλεσαν λόγω των έκτακτων συνθηκών.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα