back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: «Ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας και στις σχέσεις καλής γειτονίας αποτελεί υποχρέωση και όχι επιλογή»

Διαβάστε επίσης

Την ελπίδα ότι η Τουρκία θα προσχωρήσει στη λογική του διαλόγου επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου, χωρίς εκβιασμούς και απειλές εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση του με τον ομόλογό του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τον οποίο έγινε μια εκτενή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας και στις σχέσεις καλής γειτονίας αποτελεί υποχρέωση και όχι επιλογή” τόνισε ο κ Δένδιας και υπογράμμισε ότι “αποτελεί μονόδρομο για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας. Και την αντίληψη αυτή τη συμμεριζόμαστε πλήρως”.

Ο κ Δένδιας ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών των Η.Α.Ε, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan για τον ιατρικό εξοπλισμό που απέστειλε η χώρα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου τον περασμένο Μάρτιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε μεγάλη έμφαση στα Μνημόνια Κατανόησης και το Πρόγραμμα Κοινής Δράσης που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο των δύο Στρατηγικών Fora φετος. “Αξιοποιούμε τις ευκαιρίες συνεργασίας που υφίστανται στα πεδία των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού, της υγείας, των ψηφιακών υπηρεσιών και της γεωργίας” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα