back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Προς κύρωση κατατέθηκαν στη Βουλή οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μέτρα για τις έκτακτες ανάγκες του ΕΣΥ λόγω κορονοϊού, τη στήριξη της αγοράς εργασίας και τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η υγειονομική κρίση και οι επιπτώσεις της ενόψει και της εκκίνησης της νέας σχολικής χρονιάς, θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Κοινοβούλιο, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής.

187 τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 68 στην Αττική. 40 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στους 280 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών.

Για τρίτο, τέταρτο, πιθανόν και πέμπτο κύμα πανδημίας προειδοποιούν οι ειδικοί, κρούοντας κώδωνα κινδύνου για πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων.

Την Τετάρτη, στην τακτική σύγκληση των μόνιμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Χθες, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Γενικό Γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι προϋπόθεση για την έναρξη διαλόγου με την γείτονα είναι η άμεση απόσυρση των τουρκικών πλοίων.

Για ρατσισμό και ισλαμοφοβία κατηγόρησε τον Καγκελάριο της Αυστρίας ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας μάλιστα ότι «η ιδεολογία που εκπροσωπεί είναι η κύρια απειλή για την Ευρώπη». Είχε προηγηθεί συνέντευξη του Σεμπάστιαν Κουρτς, μέσω της οποίας ο Καγκελάριος της Αυστρίας προειδοποιεί την Ευρώπη ότι «αν δεν σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα, τότε ο Ερντογάν θα συνεχίζει να υπερβαίνει τα όρια, και κάτι τέτοιο θα είναι μεσοπρόθεσμα επικίνδυνο»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον 746 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να προσεγγίζει τις 189.000. Παράλληλα, τα κρούσματα μόλυνσης αυξήθηκαν κατά 42.347 χθες και έφθασαν τα 6,26 εκατομμύρια στο σύνολο.

Πολυήμερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τις 7 έως τις 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων «σε μια περίοδο που λόγω της πανδημίας οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για αίμα είναι πολύ αυξημένες». Η πρώτη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Τρίτη, από τη μία μετά το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210 36 26 587.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα