back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

“Διαπραγμάτευση με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα” το μήνυμα που έστειλε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τις τουρκικές προκλήσεις που απειλούν την ειρήνη και την περιφερειακή σταθερότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και ενημέρωσε τον ΓΓ για τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας και Αιγύπτου, το κυπριακό και τις απειλές εποικισμού των Βαρωσίων. Επιπλέον επέδωσε στον κ. Γκουτέρες επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις και ζήτησε να διαβιβαστεί και προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας είχε και τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανικό υφυπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Ρίκερ, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ σήμερα αναμένεται να συνομιλήσει και με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Αναφορικά με την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Αθήνα δεν έχει ακόμα μελετήσει το έγγραφο.

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Αννινάτα, μετά και την ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Καπανδρίτι ωστόσο νωρίτερα επετράπη στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί με κλιμάκια από τη Δυτική Ελλάδα και την Αττική.

202 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 86, στην Αττική.

«Κρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση ως προς την εξέλιξη της πανδημίας ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος και υπογράμμισε ότι πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή ό,τι μέσα και δυνατότητες έχουμε, ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, σε αυτή τη φάση.

Τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, που καταγράφεται ιδίως στην Αττική, υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και προανήγγειλε ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Εξήγγειλε επίσης σαρωτικούς ελέγχους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς διαπιστώθηκε μη τήρηση των πρωτοκόλλων και σημείωσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο έχουν ελεγχθεί οι μονάδες σε όλη τη χώρα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον 1.023 άνθρωποι υπέκυψαν στον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 187.791 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών. Περισσότερα από 50.660 είναι τα νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο να ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα