back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Ουισκόνσιν ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, εν μέσω διαδηλώσεων και ταραχών για τον σοβαρό τραυματισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από πυρά αστυνομικού σχεδόν εξ επαφής την ώρα που άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου του, ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονταν οι τρεις μικροί γιοι του.  

Έκκληση να σταματήσουν οι ταραχές στην πόλη Κενόοουσα απευθύνει η οικογένεια του 29χρονου, ενώ οι δικηγόροι της ενημέρωσαν πως ο νεαρός έχει παραλύσει από τη μέση και κάτω, πιθανόν για το υπόλοιπο της ζωής του. Έχει υποστεί τραύματα στο στομάχι, το νεφρό, το συκώτι, και θα χρειαστεί να του αφαιρεθεί ολόκληρο το κόλον και το λεπτό έντερο. 

Κινητοποιήσεις και επεισόδια έγιναν και σε άλλες μεγαλουπόλεις, όπως η Νεα Υόρκη, το Σιτάλ, και η ΜινεάποληΓια την υπόθεση διενεργεί έρευνα το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης στο Ουισκόνσιν, που δεν έχει δημοσιοποιήσει καμία λεπτομέρεια.  

 

Στους 245 οι νεκροί από επιπλοκές του κορωνοιού στη χώρα μας. Κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα 87χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.  

 

168 νέα κρούσματα κορονοιού, εκ των οποίων 45 στην Αττική, ανακοινώθηκαν χθες. Το δεύτερο κύμα είναι ηπιότερο, ωστόσο ο ιός εξακολουθεί να σιγοβράζει, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.    

“Είμαστε ακόμα σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο αλλά δεν επιτρέπεται εφησυχασμός”, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

Καταδικάζει η Ουάσιγκτον τις τουρκικές κινήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο 

Οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν την ενότητα του ΝΑΤΟ, κατά συνέπεια έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις στρατηγικές προτεραιότητες που έχουμε θέσει στην περιοχή, τόνισε ο αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ. 

Χαρακτήρισε προκλητικές μεταξύ άλλων τις υπερπτήσεις πάνω από την ελληνική επικράτεια, τις γεωτρητικές δραστηριότητές της στα ύδατα της Κύπρου και την υπογραφή του μνημονίου με την Λιβύη. 

 

Ευθεία απειλή κατά της χώρας μας από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών,  Μεβλούτ Τσαβούσογλουστην κοινή συνέντευξη Τύπου χθες με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.   

Μη ρισκάρετε με ασκήσεις, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο χωρίς δισταγμό», είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο». Υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι μεν έτοιμη για διάλογο, χωρίς όρους και προυποθέσεις 

   

Στις συναντήσεις του στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ο Χάικο Μάας προειδοποίησε ότι η μικρότερη σπίθα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να προκαλέσει καταστροφή. Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι ο βιασμός του Δικαίου δεν μπορεί να είναι βάση διαλόγου.  

 

Κυρώνονται σήμερα στη Βουλή οι συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Αναμένονται ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.  

 

Πακέτο μέτρων που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει ακόμη και τα 5 με 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει «φρένο» στην ύφεση, ώστε να μην ξεπεράσει το 8 με 9%.   

Το πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – τουλάχιστον 1,2 έως 1,5 δις που θα καταβληθεί μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, με πιθανότητα να υπάρξει και τέταρτη φάση, και 1,6 δις που θα καταβληθεί στους συνταξιούχους μέσα από τα τρία πακέτα αναδρομικών.  300 εκατομμύρια εκτιμάται ότι θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών, μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» μέχρι το τέλος του έτους.  

  

Σήμερα θα καταβληθεί η σύνταξη του Σεπτεμβρίου για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό.  

  

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχή και ανέμους, στα ηπειρωτικά της χώρας. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 3.000 κεραυνούς,  

Χαλαζόπτωση έπληξε το Δρυόβουνο του Δήμου Βοΐου, έξω από την Κοζάνη. Ισχυρές βροχοπτώσεις και στο κέντρο της Κοζάνης.   

  

Υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.  

Τελευταίο αντίο σήμερα στον Γιάννη Πουλόπουλο. Η κηδεία του θα γίνει στις έξι το απόγευμα από το κοιμητήριο Κηφισιάς. 

 

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες θέσεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν ως αντίδραση σε πυρά που βλήθηκαν από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον ισραηλινών στρατιωτικώνΝωρίτερα, αναφέρθηκε από λιβανέζικες πηγές ότι έγιναν πλήγματα του ισραηλινού πυροβολικού σε τομείς των συνόρων των δύο χωρών. 

 

ΚΑΙΡΟΣ 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 34 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα