back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κορονοιός: Η επιστροφή των νέων από τα νησιά σημαντική αιτία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Οι επιστροφές των νέων σε ηλικία ταξιδιωτών που είχαν πάει διακοπές σε νησιά, φαίνεται ότι είναι μία από τις αιτίες της μεγάλης αύξησης του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοιού στην Αθήνα.

Tα 10 κρούσματα από τα 86 που καταγράφηκαν σήμερα στην Αττική αφορούν την εστία που έχει εντοπιστεί στον Πόρο. Υπενθυμίζεται ότι στο νησί του Αργοσαρωνικού έχουν ήδη καταμετρηθεί περίπου 50 κρούσματα.

Στη μεγάλη κινητικότητα του κορονοϊού στην Αττική αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας πως στην Αττική υπάρχουν 406 ενεργά κρούσματα, δηλαδή έχουν εμφανίσει τη λοίμωξη Covid-19.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων της Αττικής αφορούν κυρίως νέους, οι οποίοι όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά, και κυρίως από νησιά στα οποία ήδη τέθηκαν περιοριστικά μέτρα, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος.
Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνος Δημόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι αυξάνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται και έχουν διπλασιαστεί οι αριθμοί των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Ο κ. Δημόπουλος κάλεσε τους πολίτες και ιδίως τους υπευθύνους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης να εφαρμόσουν τα μέτρα. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να μετακυλήσουν τα ωράρια και να βρουν τρικ για να ξεφύγουν προσχηματικά, καθώς τα μέτρα δεν είναι τιμωρία, αλλά λαμβάνονται για την προστασία όλων.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα