back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ στα ημιτελικά του Europa League

Διαβάστε επίσης

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησε 4-1 της Βασιλείας σε αγώνα νοκ άουτ για το Final 8 του Europa League και πέρασε στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ επίσης σε νοκ άουτ αναμέτρηση.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Σαχτάρ, που προηγήθηκε μόλις στο 2΄’ στην πρώτη φάση της αναμέτρησης. Εκεί, ο Μάρλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και αφύλακτος ο Τζούνιορ Μοράες με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η επιθετική τριάδα των Τζούνιορ Μοράες, Μάρλον και Τάισον δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα και στο 22’ ο τελευταίος έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φράι Μκαι κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Τάισον μπήκε στην ταχύτητα στην περιοχή της Βασιλείας και εκεί ανατράπηκε από τον Μαρσάντ. Το καθαρό πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Πάτρικ στο 74’ και έδωσε οριστικά την πρόκριση στη Σαχτάρ.

Όμως, μια ξαφνική αντεπίθεση της Σαχτάρ στο 88’ έφερε τον Ντοντό να πλασάρει από δεξιά και να κάνει το 4-0.

Η Βασιλεία κατάφερε να μειώσει στο 92’ με το πλασέ του Φαν Φονσφίνκελ σε σχεδόν κενή εστία μετά από ωραίο συνδυασμό των Ελβετών.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουίς Κάστρο): Πιάτοφ, Ντοντό, Κρυβτσόφ, Μπόνταρ, Ματβιλιένκο, Αντόνιο (85′ Μαϊκόν), Στεπανένκο, Μάρλος (72′ Σόλομον), Πάτρικ (78′ Κοβαλένκο), Τάισον (85′ Τέτε), Μόραες (85′ Φερνάντο)

Βασιλεία (Μαρσέλ Κόλερ): Νίκολιτς, Πετρέτα, Βαν ντερ Βερφ (73′ Ραμίρες), Αλντερέτε, Βίντμερ, Φράι, Κάμπο, Τζάκα (60′ Μαρσάντ), Στόκερ (73′ Φαν Βόλφσβινκελ), Πουλουλού, Αρτούρ (73′ Αντεμί)

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα