back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στον Κηφισό, από ανατροπή νταλίκας στο ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το βαρύ όχημα κλείνει τις δύο λωρίδες και τα αυτοκίνητα διέρχονται μόνο από μία.

 

Έπεσαν χθες βράδυ τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα των 10.000 ευρώ σε καταστήματα εστίασης που δεν τήρησαν το μέτρο υποχρεωτικού κλεισίματος τα μεσάνυχτα.

Μια ανάσα από τα 6.000 κρούσματα κορονοιού η χώρα μας.

Τριψήφιος και χθες ο ημερήσιος αριθμός τους. Καταγράφηκαν 196, ενώ ρεκόρ έσπασε η Αττική, όπου εντοπίστηκαν 82 κρούσματα. Στους 26 ανέβηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το 53,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό την περίοδο της καραντίνας ήταν από 80% και άνω.

Βαρύ το πλήγμα στις ΗΠΑ. 1.413 θάνατοι και περισσότερα από 52.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας στις Βρυξέλλες, όπου καταγράφονται περισσότερα από 600 νέα κρούσματα ημερησίως.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 12 ετών, αλλά και όσοι κάνουν βαριές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και κατά τη διάρκεια άσκησης.

Γενικό lockdown στα γηροκομεία της Νέας Ζηλανδίας, επαναφορά περιοριστικών μέτρων στο Όκλαντ και ενδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, μετά τον εντοπισμό για πρώτη φορά ύστερα από 100 ημέρες κρουσμάτων κορωνοιού.

Στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας γυναίκα διαγνώστηκε ξανά θετική στον κορωνοιό, μετά την ανάρρωσή της πριν απο λίγους μήνες.

 

Αμετάβλητη η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Oruc Reis. Ωστόσο άλλαξε πορεία και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζήτησε η χώρα μας.

Την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες της και το δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ εκφράζει το Ισραήλ.

Αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Μεσογείων λόγω εργασιών σήμερα και αύριο, από τις 07:30 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι. Θα γίνεται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην δεξιά λωρίδα της λεωφόρου, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο & Κρήτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κορυφώνεται απόψε το φαινόμενο των Περσείδων, η βροχή από τα λεγόμενα πεφταστέρια, που εμφανίζεται στον ουρανό κάθε καλοκαίρι.

Πρόκειται για μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης που αφήνονται στο διάστημα από κομήτες, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανητάριου, Διονύσης Σιμόπουλος.

 

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη στο Ιράκ του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ενώ ο πρεσβευτής της Τουρκίας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, μετά το θάνατο

δύο ανώτερων ιρακινών αξιωματικών σε βομβαρδισμό τουρκικού drone στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Η ιρακινή διπλωματία πρόκειται να επιδώσει στον πρεσβευτή «επιστολή διαμαρτυρίας με σθεναρές διατυπώσεις» για να τονίσει πως «το Ιράκ απορρίπτει κατηγορηματικά τις επιθέσεις και τις παραβιάσεις» της Άγκυρας.

ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια με βοριάδες ως 6 μποφόρ σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 36 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα