back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από τις 16 έως τις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Διαβάστε επίσης

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα αρχίσουν τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις τους, την Κυριακή, χωρίς ωστόσο, την κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων από βάσεις στις ΗΠΑ, μετά τον περιορισμό υλοποίησης του προγράμματος εξαιτίας της εξάπλωσης της COVID-19, όπως ανέφεραν σήμερα τα ΜΜΕ στη Νότια Κορέα.

Οι δύο σύμμαχοι συζητούν για την αναπροσαρμογή των στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες αρχίζουν συνήθως τον Αύγουστο, με τον κορονοϊό να απειλεί να διακόψει την μεταφορά-ανάπτυξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Στο πρόγραμμα των στρατιωτικών ασκήσεων λαμβάνουν μέρος δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών από τις δύο χώρες, μέσω της πραγματοποίησης εξομοίωσης ασκήσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου, παρά την υλοποίηση στρατιωτικών σεναρίων εμπλοκής σε φυσικό πεδίο μάχης.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 16 ως 28 Αυγούστου, αλλά σε μειωμένη κλίμακα, ενώ το χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής τους επιμηκύνθηκε κατά ένα διήμερο, προκειμένου να διευκολυνθεί η διασπορά ανάπτυξης των δυνάμεων και να ελαχιστοποιηθούν οι νυχτερινές δραστηριότητες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα