back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα ύψη η ζήτηση για ναυαγοσώστες

Διαβάστε επίσης

Σε μια τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα με το μεγαλύτερο μήκος ακτογραμμής στην Ευρώπη και σε μια καλοκαιρινή περίοδο, με τον τουριστικό κλάδο να δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, υπάρχει τεράστια ζήτηση για ναυαγοσώστες.

Το επάγγελμα του ναυαγοσώστη παρόλο την κρίση που υπάρχει στον τουρισμό, πάει πολύ καλά γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη, ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, Νίκος Γιοβανίδης.

Όπως εξήγησε, το 2018 ψηφίστηκε νέα νομοθεσία για τους ναυαγοσώστες ακτής και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε δύο καλά. Το ένα καλό είναι ότι έχουμε μια έκρηξη θέσεων εργασίας και την θεσμοθέτησή του σε ένα επάγγελμα ναι μεν καλοκαιρινό αλλά σημαντικό, γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια του κόσμου. Και το δεύτερο συνέχισε, είναι ότι έχουμε τεράστια μείωση των πνιγμών, από 470 που ήτανε σε ετήσια βάση, κάτω από 80 αυτή την στιγμή.

Ένας ναυαγοσώστης ακτής παίρνει 1200 ευρώ τον μήνα τόνισε, συν τα ρεπό του, την διαμονή του και τα ένσημά του, ενώ διευκρίνισε ότι η εκπαίδευση διαρκεί δεκαπέντε μέρες με ένα μήνα και ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι από 18 ετών και άνω.

Από τρεις μήνες που ήταν η δουλειά του ναυαγοσώστη, πλέον έχει καθιερωθεί με νόμο η εργασία του για τέσσερις μήνες κάθε καλοκαίρι, αυτό όπως εξήγησε ο κ. Γιοβανίδης είχε ως αποτέλεσμα να δικαιούται πλέον ταμείο ανεργίας.

Κώστας Παπανελόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα