back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασεμάκης στον Αθήνα 9.84: “Βαρύ πλήγμα από τις φονικές πλημμύρες δέχθηκε και ο παραλιακός άξονας του Ωρωπού”

Διαβάστε επίσης

Βαρύ πλήγμα από τις φονικές πλημμύρες δέχθηκε και ο παραλιακός άξονας του Ωρωπού. “Από τα 33 χμ παραλιακής ζώνης, τα 22 είναι γεμάτα με φερτά υλικά. Ήρθαν στις ακτές μας από κοντέινερ μέχρι…φίδια”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασεμάκης.

“Έχουμε ήδη ξεκινήσει και καθαρίζουμε τις παραλίες και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής με ειδικά συνεργεία, σύντομα θα παραδώσουμε καθαρές τις ακτές μας” υπογράμμισε ο κ. Γιασεμάκης και πρόσθεσε:

“Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται από το Χαλκούτσι μέχρι την παραλία Μαρκοπούλου. Μικρότερο το πρόβλημα στους Αγίους Αποστόλους, όπου πολύ σύντομα , ίσως και εντός της ημέρας ,να καταφέρουμε να καθαρίσουμε την παραλία. Κάτι αντίστοιχο μικρότερης έντασης είχε αντιμετωπίσει ο Ωρωπός το 2009”.

Μόνη επιλογή για τις μετακινήσεις προς την Εύβοια είναι το ferryboat που συνδέει τον Ωρωπό με την Ερέτρια, με αποτέλεσμα η αναμονή των επιβατών να φτάνει ως και τις 4 ώρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

“Για να αποσυμφορήσουμε την κίνηση στην παραλιακή οδό, το λιμάνι και τους γύρω δρόμους του Ωρωπού,από χθες το βράδυ εκτελεί δρομολόγια ένα ακόμη πλοίο διπλάσιας χωρητικότητας από τα δύο υπάρχοντα, ενώ ρυθμίζεται και η κυκλοφορία από την Τροχαία ,όπου χρειάζεται” κατέληξε ο κ. Γιασεμάκης .

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα