back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Καμία περικοπή στα φετινά έσοδα της Πρέμιερ Λιγκ

Διαβάστε επίσης

Κοινή απόφαση των 20 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ είναι να εισπράξουν ολόκληρα τα προβλεπόμενα έσοδα για τη φετινή σεζόν, μεταθέτοντας τις περικοπές από την περίοδο του κορονοϊού σε βάθος χρόνου.

Η δοκιμασία που πέρασε και εξακολουθεί να διαχειρίζεται η Πρέμιερ Λιγκ στα οικονομικά της μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού δεν πρόκειται να έχει αρνητική επίδραση στα φετινά έσοδα των ομάδων.

Όπως συναποφασίστηκε από τα 20 κλαμπ στην ετήσια γενική συνέλευση που λαμβάνει χώρα μετά το τέλος του πρωταθλήματος, οι περικοπές που προκάλεσε η πανδημία από τα συμβόλαια με τους τηλεοπτικούς παρόχους, που ανέρχονται στα 350 εκατ. ευρώ, δεν θα επηρεάσει τις απολαβές της φετινής σεζόν, αλλά θα διαμοιραστούν αναλογικά τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ θα λάβει κανονικά το ποσό-μαμούθ των 194,5 εκατ. ευρώ για τη μυθική της σεζόν, όπως και όλες οι υπόλοιπες με τα προβλεπόμενα χρήματα ανά θέση στην τελική βαθμολογία, σε μια μεγάλη «ανάσα» για τον φετινό σχεδιασμό και τις εκκρεμότητες που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα