back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

3ος κύκλος του Athens Digital Lab- Δηλώσεις συμμετοχής έως 13/9

Διαβάστε επίσης

Το Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων, ο πρώτος δημοτικός τεχνολογικός κόμβος καινοτομίας στη Ελλάδα συνεχίζει τις δράσεις του, για τη δημιουργία ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος.

Το τρίτο ανοιχτό κάλεσμα του Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων είναι σε εξέλιξη έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 αναζητώντας προτάσεις και ιδέες, που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις της Αθήνας, στοχεύουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.

Που απευθύνεται

Το κάλεσμα απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις – startups, ομάδες ερευνητών και φοιτητών και όσους ασχολούνται με την τεχνολογία, να καταθέσουν τις καινοτόμες προτάσεις τους, οι οποίες θα εξελιχθούν σε προηγμένες λύσεις IoT (Internet of Things).

Οι θεματικές του τρίτου κύκλου:

  • Τουρισμός / Πολιτισμός
  • Ανθεκτικότητα / Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων
  • Διαχείριση δημόσιου χώρου
  • Έξυπνη εκπαίδευση
  • Οικονομική Ανάπτυξη (Impact Investment Monitor)
  • «Ανοιχτή» θεματική

Συνολικά έως δέκα ψηφιακές ιδέες, θα μετατραπούν σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις

Οι ομάδες που επιλέγονται έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για την υλοποίηση ή και εξέλιξη της ιδέας τους, για διάστημα έξι μηνών, σε ειδικά διαμορφωμένο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, στο Σεράφειο Συγκρότημα του δήμου Αθηναίων. Kατά την υλοποίηση, οι ομάδες θα πραγματοποιήσουν δοκιμές πεδίου, ενώ θα έχουν πρόσβαση στα αντίστοιχα δεδομένα του δήμου Αθηναίων για την ωρίμανση των λύσεων.

Επιπλέον, το Athens Digital Lab προσφέρει στις ομάδες:

  • Κάλυψη του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού (hardware και software) για την υλοποίηση της ιδέας πρότασής τους
  • Τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση από στελέχη του δήμου Αθηναίων, της Cosmote και της Νokia
  • Πρόσβαση σε εξειδικευμένες ΙοΤ πλατφόρμες και προηγμένες υποδομές δικτύου
  • Εξειδικευμένα workshops από καταξιωμένους επαγγελματίες/startuppers

Κατά την υλοποίηση, οι ομάδες που θα επιλεγούν να συμμετέχουν, θα πραγματοποιήσουν δοκιμές πεδίου, ενώ θα έχουν πρόσβαση στα αντίστοιχα δεδομένα του δήμου Αθηναίων για την ωρίμανση των λύσεων τους. Οι λύσεις που θα αναπτυχθούν, θα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή στον δήμο Αθηναίων για δύο χρόνια και παράλληλα να αποκτήσουν πρόσβαση σε κανάλια πωλήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την υποστήριξη της COSMOTE και της Νokia.

Μπορείτε να καταθέσετε  την πρόταση σας έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο  bit.ly/thirdopencall-athensdigitallab-cityofathens

Δείτε τα οφέλη, τα κριτήρια και τους όρους συμμετοχής στο  bit.ly/oroi-simmetoxis-athensdigitallab-cityofathens

Το Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων, υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Develop Athens, με την υποστήριξη της COSMOTE και της Nokia.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα