back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, ανακοινώνονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αναμένεται να αφορούν την αναβάθμιση αρμοδιοτήτων των υφυπουργών στα χαρτοφυλάκια Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Δεν πρόκειται για ανασχηματισμό, αλλά διορθωτικές κινήσεις για την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας.

Μεταξύ άλλων είπε ότι υπάρχουν τομείς που χρειάζονται μεγαλύτερο συντονισμό και ταχύτητα, αναφέροντας ως παράδειγμα τη διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε αυξημένη επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές της χώρας, ενόψει και του 15Αύγουστου.

Την άποψη ότι θα πρέπει να αναβληθούν ορισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως είναι οι λιτανείες, εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ενώ χαρακτήρισε πρόβλημα τη Θεία Κοινωνία.

Δύο νεκρούς και 77 κρούσματα κορονοϊού καταγράφει ο χθεσινός απολογισμός.

Στις 304 οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν χθες κατά τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης.

Υποχρεωτική από σήμερα και μέχρι τις 18 Αυγούστου η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμεναρχείου, από τις 06:45 μέχρι και τις 7:30 το πρωί αναχώρησαν 8.000 επιβάτες.

Νέα δεδομένα από σήμερα στις τραπεζικές συναλλαγές, για να περιοριστεί η φυσική παρουσία πελατών στα καταστήματα.

Αποκλειστικά στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας θα γίνονται οι αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ και οι καταθέσεις ως 1.000 ευρώ.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων θα εξοφλούνται μέσω internet ή στα ΑΤΜ, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να γίνεται και η ενημέρωση λογαριασμών.

532 θάνατοι και περισσότερα από 46.000 νέα κρούσματα του κορωνοιού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πάντως ότι η πανδημία βρίσκεται σε «υποχώρηση» σε κάποιες εστίες, στο Νότο και στη Δύση, μιλώντας για «πολύ ενθαρρυντικές» ενδείξεις.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κύθνο, στην περιοχή Παναγιά Κανάλα, σε χορτολιβαδική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικίες.

Από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

5χρονο παιδί που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στη Ρόδο κινδύνευσε να πνιγεί και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του νησιού, σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμες.

Τις προκηρύξεις δύο διαγωνισμών για την πρόσληψη 746 συνοριοφυλάκων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ως τις 28 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βόρεια Καρολίνα ο τυφώνας Ησαΐας, με ριπές ανέμων ταχύτητας ως και 140 χιλιομέτρων την ώρα.

Το μάτι του τυφώνα έφθασε κοντά στην Ακτή Όσεαν Άιλ στις 06:10 το πρωί ώρα Ελλάδας. Έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για δυνητικά καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες εξέδωσε το αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος και σήμερα ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα