back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμό έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες η καταγραφή 110 νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η συστηματική ημερήσια αύξηση των περιστατικών στην Αττική, αλλά και οι δύο εστίες σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν τα 60 από τα κρούσματα. Στην Καβάλα, βρίσκονται τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία συνεχίζουν τα διαγνωστικά τεστ και κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος σε περιοχή του δήμου Παγγαίου, μετά τον εντοπισμό των 24ων κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων. Ανάλογη ιχνηλάτηση των επαφών και των κρουσμάτων μεταξύ των καλεσμένων σε γαμήλια τελετή στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, εντατικοί είναι οι έλεγχοι από Αστυνομία, Τροχαία και Λιμενικό για την τήρηση των μέτρων. Λουκέτα και τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα έχουν ήδη επιβληθεί σε μπαρ και συναυλιακούς χώρους, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός και μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εντατικοί οι έλεγχοι και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για χρήση μάσκας και στα ΚΤΕΛ για υπεράριθμους επιβάτες.

Νέα αξιολόγηση των δεδομένων αναμένεται να γίνει αύριο κατά την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτοκίνητα που θα έπρεπε ήδη να έχουν αποσυρθεί και άλλα με προβλήματα που τα καθιστούσαν επικίνδυνα για τους επιβάτες, εντόπισε κλιμάκιο της Τροχαίας Αττικής μετά από έλεγχο σε τρεις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων στη Μύκονο. Αφαιρέθηκαν 30 άδειες κυκλοφορίας και ισάριθμα ζεύγη πινακίδων. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν και σήμερα.

Υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο και Κρήτη.

Σχεδόν 8.000 κάτοικοι στην κομητεία Ριβερσάιντ στη νότια Καλιφόρνια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς Apple Fire η οποία μαίνεται από την Παρασκευή. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Τσέρι Βάλεϊ, μια κοινότητα ανατολικά του Λος Άντζελες και έως χθες βράδυ είχε κάψει πάνω από 16.000 στρέμματα γης και μία κατοικία.

Σήμερα αναμένεται η προσθαλάσσωση της κάψουλας της SpaceX η οποία αναχώρησε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μεταφέροντας στην Γη δύο Αμερικανούς αστροναύτες. Ο Μπομπ Μπένκεν και ο Νταγκ Χάρλεϊ που αναχώρησαν στις 30 Μαΐου από τη Φλόριντα με πύραυλο της SpaceX είναι οι πρώτοι αστροναύτες που έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τη βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας που έχει συνάψει συμβόλαιο με τη NASA. Ο ακριβής χρόνος της προσθαλάσσωσης θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος στην Αττική. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα