back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βασίλης Φοίβος Αξιώτης:”Τη Δευτέρα το πρωί οι Αθηναίοι θα δουν μία νέα, υπέροχη Πανεπιστημίου και μία νέα πλατεία Συντάγματος”

Διαβάστε επίσης

 

“Τη Δευτέρα το πρωί οι Αθηναίοι θα δουν μία νέα, υπέροχη Πανεπιστημίου και μία νέα πλατεία Συντάγματος, το μόνο που θα λείπει θα είναι οι φοίνικες, που θα τοποθετηθούν μέσα στην εβδομάδα.
Αυτό δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και την Μαρία Παύλου ο Βασίλης Φοίβος Αξιώτης Αντιδήμαρχος αστικών υποδομών και σχεδίου πόλεως του Δήμου Αθηναίων.

“Απόψε ξεκινάμε και την τρίτη φάση της πιλοτικής παρέμβασης του μεγάλου περιπάτου που περιλαμβάνει τη νέα διαμόρφωση της Πλατείας Συντάγματος” τόνισε.

Την ίδια στιγμή θα τεθούν σε ισχύ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ως σκοπό την ομαλή διέλευση όλων των οχημάτων. Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ Αξιώτης, “πάμε να αυξήσουμε το δημόσιο χώρο από την μεριά της Καραγιώργη Σερβίας μέχρι την Ερμού, κατά δύο λωρίδες χρήσης ΙΧ και από την Ερμού μέχρι την Μητροπόλεως κατά μία λωρίδα χρήσης ΙΧ, καθότι θα αφήσουμε μία εσοχή για τα ΜΜΜ και μία παράλληλη λεωφορειολωρίδα για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.”

Τέλος ανακοίνωσε πως οι λεωφορειολωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.
Σε 15 μέρες πρόσθεσε “θα εφαρμοστεί και η αντιδρόμηση της Καραγιώργη Σερβίας έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει εκεί μια νόμιμη πιάτσα ταξί”

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα