back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ξεκινούν σε λίγη ώρα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Αύριο θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.  

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας και υγιεινής, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών  για την προστασία από τον κορωνοϊό 

Φέτος οι υποψήφιοι εξετάζονται σε δύο συστήματα. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά εφαρμόζεται το «σύστημα Γαβρόγλου», το οποίο -μεταξύ άλλων- προβλέπει την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών με το μάθημα της Κοινωνιολογίας. Ωστόσο, οι υποψήφιοι του 2019 που δίνουν ξανά εξετάσεις, μπορούν με επιλέξουν μεταξύ του «νέου» ή του «παλαιού» συστήματος. 

Ο Αθήνα 9.84 συνεργάζεται και φέτος με τα Φροντιστήρια του Ομίλου Διακρότημα. Τις ημέρες των εξετάσεων, στο τέλος του δελτίου ειδήσεων των 12 μια πρώτη «ματιά» των θεμάτων από καθηγητές των Φροντιστηρίων και αναλυτικότερος σχολιασμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στις 2 μετά το μεσημέρι . Τα θέματα από τις 12, θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Αθήνα 9.84, ενώ περίπου μία ώρα αργότερα θα υπάρχουν και οι απαντήσεις/λύσεις.   

 

Επανεκκίνηση σήμερα για τον τουρισμό. Με  αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα  ανοίγουν εποχικά ξενοδοχεία και καταλύματα.  

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αυξάνονται οι πτήσεις εξωτερικού μετά την άρση απαγόρευσης που ίσχυε για Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται μόνο για ταξιδιώτες που έχουν συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μ. Βρετανία και την Τουρκία. Από χώρες που έχουν κριθεί ασφαλείς θα δέχεται πτήσεις το αεροδρόμιο Μακεδονία. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου. 

 

Επαναλειτουργούν από σήμερα Μουσεία, γυμναστήρια, θεματικά πάρκα και ιαματικά λουτρά. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέπτεται σε μισή ώρα τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών. 

 

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης μισθών “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”. 

Ταυτόχρονα, οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 

 Επίσης, σήμερα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των τουλάχιστον 526.000 δικαιούχων, τα ποσά που αντιστοιχούν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ για όσους δεν εργάστηκαν το Μάιο. 

 

Εννέα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.121.  

183 συνολικά οι θάνατοι στη χώρα.  

Το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αναμένεται να συζητηθεί  σήμερα σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα μετέχει και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Νωρίτερα, κατ ιδίαν συνάντηση θα έχουν, ο Νίκος Δένδιας με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. 

 

Σε  δημόσια διαβούλευση, μπαίνουν από σήμερα οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων οι οποίες επεκτείνονται και στην Πανεπιστημίου για το μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.  

 

Οι παρεμβάσεις έχουν πιλοτικό χαρακτήρα ώστε το επόμενο διάστημα, όπου χρειαστεί, να υπάρξουν βελτιώσεις  και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καθημερινότητα στην πόλη μας. Εικόνες από την Βασίλης Όλγας,  με τον κόκκινο πεζόδρομο και τον κίτρινο ποδηλατόδρομοανήρτησε στο face book ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάνης σχολιάζοντας: ‘’Για να ζήσουμε και να απολαύσουμε κάθε βήμα του Μεγάλου Περίπατου, να αξιολογήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Όλοι μαζί. Διαβούλευση στη πράξη». 

 

Σε πιστές ταχύτητας μετατρέπονται οι δρόμοι, κυρίως των νοτίων προαστίων κατά τις νυχτερινές ώρες, όπου κόντρες και επιδείξεις δεξιοτεχνίας θέτουν σε κίνδυνο οδηγούς και πεζούς.  

 

Καιρός    

Γενικά αίθριος ο καιρός  στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. ….22…. βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.  

 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα