back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Με νέα όψη από σήμερα η Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου».

Κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν έναν ασφαλή ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων και έναν εντυπωσιακό πεζόδρομο, ο οποίος καλύπτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Στα Μέσα μαζικής μεταφοράς παραχωρείται μια λωρίδα αποκλειστικής χρήσης, ενώ τα άλλα οχήματα θα συνεχίσουν να κινούνται σε δύο λωρίδες, στις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Μήνυμα εγρήγορσης για να κερδηθεί το στοίχημα των θερινών διακοπών, αλλά χωρίς έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών, έστειλε από τη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε ανταποκριτές ξένου Τύπου, αναφέρθηκε σε ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα με το άνοιγμα του τουρισμού. «Ανοιγόμαστε στους επισκέπτες, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια» επεσήμανε, σημειώνοντας πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιότυπο. Απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε πως δε θα υπάρξει καθολικό lockdown, καθώς θα ήταν αρνητικές οι οικονομικές συνέπειες, ωστόσο -εάν χρειαστεί- υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια. Όπως τόνισε, στόχος είναι να μπορέσει να ξεπεράσει ο τουριστικός κλάδος αυτό το δύσκολο καλοκαίρι και να παραμείνει ζωντανός, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας. «Πάνω στη φετινή βάση θα χτίσουμε το 2021 και το 2022» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέσσερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 3.112. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 13 ασθενείς, ενώ έχουν εξέλθει 116. Τα θύματα παραμένουν 183, καθώς για τρίτη κατά σειρά ημέρα, δεν καταγράφηκε θάνατος.

Άλλοι 734 θάνατοι εξαιτίας του κορονοιού στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, γεγονός που αύξησε σε 115.347 τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν γύρω στις 20.000, κατά μέσο όρο, καθημερινά. Το επίκεντρο της πανδημίας έχει μετακινηθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σε μια ευρεία λωρίδα από τον νότο ως τη δύση, με τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στα νοσοκομεία Πολιτειών όπως είναι η Αριζόνα, το Τέξας και η Φλόριντα.

Στην Κίνα, στους 19 έφθασαν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τη χθεσινή έκρηξη στο βυτίο φορτηγού που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο και κινείτο σε αυτοκινητόδρομο στα ανατολικά της χώρας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σπίτια και εργοστάσια. Τραυματίστηκαν 200 άνθρωποι εκ των οποίων οι 24 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ημερομηνία – ορόσημο η σημερινή για τον ελληνικό αθλητισμό καθώς σαν σήμερα το 1987, η χώρα μας επικράτησε 103-101 της τότε Σοβιετικής Ένωσης στην παράταση και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Ήταν ο μεγαλύτερος θρίαμβος του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα και παρέμεινε μέχρι το 2004, οπότε η Εθνική κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα