back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Συνωστισμός και ουρές από τα ξημερώματα έξω από την κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, στην οδό Κατεχάκη, όπου αλλοδαποί προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν και να λάβουν πληροφορίες σε σχέση με τις άδειες παραμονής τους, ανάμεσά τους πολλές μητέρες με μικρά παιδιά.  

Λίγο πριν από τις 7 το πρωί, την υπηρεσία επισκέφθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, ενώ υπενθύμισε την εξάμηνη παράταση της ισχύος αδειών διαμονής και αιτούντων άσυλο, που έληξαν κατά τη διάρκεια της αναστολής εξυπηρέτησης κοινού.   

 

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασύλου προχώρησε στη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για μια σειρά διοικητικών πράξεων, με στόχο την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των αιτούντων διεθνή προστασία. 

 Επιπλέον, έχει αναρτηθεί σύνδεσμος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, όπου οι αιτούντες άσυλο μπορούν να αναζητούν τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία. 

Τη νέα στρατηγική αντιμετώπισης τυχόν αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας παρουσιάζει σήμερα ο υπ. Υγείας.  

Ο σχεδιασμός προβλέπει αεροδιακομιδές, πλωτές διακομιδές, testing και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος στα νησιά με επιπλέον προσωπικό. 

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλιαπρόκειται για έναν ακτινωτό σχεδιασμό συνεργασίας, στήριξης και διασύνδεσης των μεγάλων Νοσοκομείων αναφοράς της ενδοχώρας με τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών. 

Δεύτερη τηλεδιάσκεψη σήμερα των υπουργών Εξωτερικών κρατών μελών της ΕΕ για την επανεκκίνηση του τουρισμού, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γερμανού υπουργού. Εκτός από τον Νίκο Δένδια, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. 

 

Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.  

Κλειστά θα παραμείνουν για τις επόμενες 10 ημέρες 5 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δύο εκπαιδευτικοί. Συνολικά 80 μπαίνουν σε καραντίνα.   

  

Τουλάχιστον 416.200, οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από τον κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Περισσότερα από 7.360.000 τα κρούσματα. 

 

Στις ΗΠΑ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Υγεία του πανεπιστημίου Χάρβαρντ προειδοποίησε ότι ο αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ενδέχεται να φθάσει τους 200.000 κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο. 

 

Στςι 12 το μεσημέρι, στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία ψηφοφορία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.  

Τρίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών από τις 11 το πρωί και νέα παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 στη Βουλή.  

 

Σε ισχύ από τις 6 το πρωί περιορισμοί στην πρόσβαση των ΙΧ, με το κέντρο της Αθήνας, πάντως, να παραμένει ανοιχτό καθώς ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο. Αφετηρία η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας και η Ηρώδου Αττικού, όπου δημιουργούνται οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.  Για τον μεγάλο περίπατο ο Δήμος Αθηναίων έδωσε στη δημοσιότητα 32 ερωτήσεις και απαντήσεις . Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w.athina984.gr. 

 

Την ενίσχυση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων του κόμματος από όλη την Ελλάδα.  

  

Η 6η μετα-μνημονιακή έκθεση της ελληνικής οικονομίας στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup στις 4 και μισή το απόγευμα, ώρα Ελλάδας. Το Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την εκταμίευση 748 εκ. ευρώ προς τη χώρα μας. Σήμερα αναμένεται και η δημοσιοποίηση από τον ESM των ετήσιων εκθέσεών του, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων που αφορούν στο πρόγραμμα που ολοκλήρωσε ο Μηχανισμός με την Ελλάδα, αλλά και η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας μετά από αυτό.   

 

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία καταγράφει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο και καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί την ιστορία της Αγιά Σοφιάς, τονίζοντας ότι είναι ένα σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης και σεβασμού μεταξύ των θρησκειών. 

        

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.  

Τη διοργανώνει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αίματος, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 7 το απόγευμα.  

Οι εθελοντές μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο 210-7286324 και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Χορηγός επικοινωνίας ο Αθήνα 9.84. 

 

ΚΑΙΡΟΣ 

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

  

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα