back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Πέγγυ Ρίγγα στον Αθήνα 9.84: «Σταθερή η τιμή εισιτηρίου στα θερινά σινεμά»

Διαβάστε επίσης

Με πληρότητα στο 70 % και με ανοικτά κυλικεία, αλλά χωρίς διάλειμμα για αποφυγή συνωστισμού, θα επαναλειτουργήσουν από 1ης Ιουνίου τα θερινά σινεμά.

«Η τιμή του εισιτηρίου θα παραμείνει σταθερή. Επίσης, θα μπορούμε να έχουμε ανά δύο θέσεις, μία κενή, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια ή για παρέα, οπότε θα κάθονται μαζί » δήλωσε στον Αθήνα 984 και τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου,η ιδιοκτήτρια των θερινών κινηματογράφων “Βοξ”, “Ριβιέρα” και “Αθηναία”, Πέγγυ Ρίγγα.

Οπως επισημαίνει «Αυτά προέκυψαν μετά από χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού και τον ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, ύστερα από αίτημα της Ένωσης Αιθουσαρχών και στο επόμενο διάστημα αναμένονται εγγράφως οι νέες οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.»

*Για την επαναλειτουργία των θερινών σινεμά

«Είμαστε στο τρέξιμο για την επαναλειτουργία τους. Δεν είναι τόσο εύκολο να τις “ξυπνήσουμε” τις “ωραίες κοιμωμένες” από τον χειμώνα. Τα φυτά θέλουν περιποίηση, χρειάζονται βαψίματα, μερεμέτια, τοποθέτηση των καθισμάτων κλπ» λέει η ιδιοκτήτρια των αγαπημένων αιθουσών.

*Για την ιστορικότητα του “Βόξ” 

Το Βοξ είναι το καμάρι και το παράπονό της, γιατί όπως υπογραμμίζει «λειτουργεί ανελλιπώς από το 1938 και είναι από τους λίγους κινηματογράφους που παρέμεινε ζωντανός ακόμη και στην Κατοχή.» Αισθάνεται ωστόσο την ανάγκη να διευκρινίσει , όπως εξομολογείται, ότι λειτουργεί ανεξάρτητα από τη κατάληψη στο ισόγειο.

*Για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% για τα εισιτήρια

Αποδίδει σε ανυπόστατα και αυθαίρετα δημοσιεύματα τα περί μείωσης κατά ένα ευρώ του εισιτηρίου στα σινεμά, κάνοντας λόγο για «πάγιο αίτημα του κλάδου να κατέβει το ΦΠΑ στο 6%»

*Για τα drive in 

Η κυρία Ρίγγα μιλά για τάση αθέμιτου ανταγωνισμού από πλευράς Δήμων της Αττικής που εξαγγέλλουν τη δημιουργία δικών τους drive in και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο. «Είμαστε εποχικές επιχειρήσεις και αν λάβουμε υπ’ όψιν και τα όχι και τόσο ευοίωνα νέα από την εστίαση και το λιανικό εμπόριο, είναι προφανές ότι ο κόσμος θα επιλέξει το δωρεάν, ακόμη και τη νέα εμπειρία του drive in, αντί να πληρώσει έστω και ένα μικρό αντίτιμο για το σινεμά.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα