back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ειδήσεις στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται την προσεχή Παρασκευή στη Βουλή η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον ως το τέλος του έτους. “Προβλέπει διπλάσιο χώρο, χωρίς επιπλέον χρέωση” δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρυθμίσεις δεν θα επηρεάσουν σε καμία περίπτωση την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτερα τους οδηγούς όδευσης τυφλών. Μείωση ως και 100% στα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα προτείνει η ΚΕΔΕ.

Σε ανακοινώσεις για τον κυβερνητικό σχεδιασμό αναφορικά με το τρίπτυχο οικονομία, εργασία τουρισμός θα προβεί στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι σημερινές ανακοινώσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει αναπλήρωση ενός μέρους των εσόδων, με αντίστοιχα θετικό αντίκτυπο στην συνολική πορεία της οικονομίας.
Περισσότερα για τον κυβερνητικό σχεδιασμό στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr

Οι προτάσεις της Κομισιόν για την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ.

Θετική η πορεία της εξέλιξης του Covid-19 στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο επισημάνθηκαν μόνο τέσσερα νέα κρούσματα. Στους 166 παραμένει ο αριθμός των νεκρών.
Τη Δευτέρα αναμένονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Επαρκή χαρακτήρισε τον αριθμό των τεστ μοριακού ελέγχου για τον νέο κορονοϊό, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης με ααφορμή τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού.

Τη δική τους πρόταση για τη διάσωση της οικονομίας που έρχεται σε αντίθεση με την γαλλογερμανική πρόταση, αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία, σύμφωνα με το Politico. Οι 4 χώρες υποστηρίζουν ότι εάν η ΕΕ συνολικά έχει να επιστρέψει τα δάνεια, τότε οι πιο πλούσιες χώρες θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερο μέρος της επιστροφής των δανείων αυτών.

Απώλειες καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά την πτωτική συνεδρίαση στη Wall Street. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,3%. Οριακές απώλειες για το ΧΑ. πριν από λίγη ώρα ο γενικός δείκτης Τιμών ήταν στο -0,49%.

«Αποκλεισμένη» η Σουηδία από τους «γείτονές» της. Σε Δανία, Φινλανδία και Νορβηγία επικρατεί προβληματισμός για το εάν θα πρέπει να διατηρήσουν το «κλείσιμο» των συνόρων τους με τη χώρα σε περίπτωση που αυτά ανοίξουν για άλλες χώρες, λόγω του αυξανόμενου αριθμού των θανάτων.

Με διατήρηση της ρήτρας εξισορρόπησης βάσει της οποίας “παγώνουν” οι επικουρικές συντάξεις σε περιπτώσεις ελλειμμάτων, χωρίς “κούρεμα” συντάξεων για άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ και ατομικό λογαριασμό για τις εισφορές απο το 2015 και μετά, θα υπολογίζονται οι επικουρικές συντάξεις που θα απονεμηθούν, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Αλλαγή σκηνικού για τον καιρό, μετά το κύμα των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας έως και δέκα βαθμούς, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην Εύβοια, στις Σποράδες και ενδεχομένως στη Βόρεια Αττική.

Την πρωτοβουλία του «Αθήνα 9,84» να προάγει τη μουσική και το θέατρο μέσα από τα ερτζιανά ανακοίνωσε, στην πρόσφατη τηλεσυνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιόφωνου Νίκη Αραμπατζή. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει δύο άξονες: Την παραγωγή νέων τραγουδιών στους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας και την παραγωγή αναλογίου στους ανθρώπους του θεάτρου, μέσα από ραδιοφωνικές παραγωγές.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα