back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Εφηβος στην Αγκόλα σκοτώθηκε από στρατιώτη επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση κατά των μέτρων

Διαβάστε επίσης

Ενας έφηβος σκοτώθηκε στη Λουάντα, όταν άνοιξε πυρ στρατιώτης η μονάδα του οποίου συμμετέχει στην επιβολή των μέτρων περιορισμού για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το αγόρι, 17 ετών, έπεσε «θύμα πυροβολισμού» του στρατιώτη καθώς «φέρεται» να συμμετείχε σε διαδήλωση εναντίον του στρατού, στον οποίο έχει ανατεθεί να επιβάλλει τα μέτρα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πολίτες σε δημόσιους χώρους και της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το υπουργείο θεωρεί τη θανατηφόρα χρήση του υπηρεσιακού όπλου του στρατιώτη «ανθρωποκτονία» και ανακοίνωσε πως διενεργείται έρευνα.

Την 9η Μαΐου, νεαρός σκοτώθηκε «από ατύχημα» κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε κατοίκους και την αστυνομία στη Λουάντα. Ο άνδρας 21 ετών ήταν ανάμεσα σε πολίτες που κατηγορήθηκαν ότι παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και δημόσιων συναθροίσεων.

Ο πρόεδρος της Ανγκόλας Ζουάου Λορέντσο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας τον Μάρτιο, απαγορεύοντας όλες τις συγκεντρώσεις και τις μετακινήσεις. Τον Απρίλιο, η κυβέρνησή του κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας. Μέχρι την Κυριακή στην χώρα είχαν καταγραφεί επισήμως δύο θάνατοι και 48 κρούσματα κορονοϊού.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα