18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Newsroom

Διαβάστε επίσης

Μαρία Νικολάου

Από την εφημερίδα στο ραδιόφωνο, με μια μικρή στάση στην τηλεόραση.
Η αρχή έγινε το 1987 κι ο Αθήνα 9.84 υπήρξε από τότε η σταθερά.

 

Ιωάννα Παπαδημητροπούλου

Αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του EKΠΑ. Πραγματοποίησε σπουδές γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Université Paris-Sorbonne και μεταπτυχιακές σπουδές στο Essex University απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Master of Arts στην Ανάλυση της Πολιτικής Συμπεριφοράς. Εργάσθηκε, στον 902 Αριστερά στα FM, στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος και Έθνος ως αρχισυντάκτης Διεθνών Θεμάτων και διετέλεσε Διευθύντρια στην εφημερίδα Athens News. Στον Αθήνα 984 εργάζεται από το 1991 ακατάπαυστα.

 

Αθηνά Κορλίρα

Η Αθηνά Κορλίρα εργάζεται στον Αθηνα 9,84 από το 2005. Τα τελευταία 12 χρόνια είναι υπεύθυνη των ξενόγλωσσων δελτίων και εκπομπών του σταθμού. Εκτός από τα ξενόγλωσσα δελτία, ειδικεύεται στις διεθνείς ειδήσεις, ενώ έχει καλύψει πολλά σημαντικά διεθνή γεγονότα για τον σταθμό μας με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.
Συνεργάζεται με ξένα πρακτορεία ειδήσεων, όπως το CNN, το ΒΒC και το RFI για την κάλυψη των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας που έχουν διεθνές ενδιαφέρον.
Έχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University) και μιλάει 3 γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

 

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης (1959) έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και Θεολογία και εργάζεται ως δημοσιογράφος τα τελευταία τριάντα χρόνια.

 

Κωνσταντίνα Καλλιαντζή

Ζω στο κέντρο και εργάζομαι στο σταθμό της πόλης έχοντας μαζί του μια μακροχρόνια σχέση που με κάνει να αισθάνομαι αυθεντική και δημιουργική.

 

Βίκυ Οικονόμου

Παιδί μίας άλλης πόλης που όμως έκανε την Αθήνα «σπίτι». Το ραδιόφωνο πρώτη μεγάλη αγάπη καθώς εκτελούσε χρέη baby sitter, με την μητέρα μου να το αφήνει να «παίζει» πάνω από την κούνια, στήνοντας παιχνίδια σε «στρατηγικά» σημεία για να έχω την ψευδαίσθηση ότι μου μιλάνε και μου τραγουδάνε και δεν είμαι μόνη. Η δημοσιογραφία τράβηξε πρώτη φορά την προσοχή μου στη εφηβεία, με πολύ περίεργο τρόπο. Από τη μία ένα ντοκιμαντέρ για τους πολεμικούς ανταποκριτές και από την άλλη ένα project στα Αγγλικά, για το οποίο έπρεπε να δημιουργήσουμε τη δικιά μας εφημερίδα με φανταστικές συνεντεύξεις από υπαρκτά πρόσωπα. Και επειδή μάλλον στην περίπτωσή μου το σύμπαν συνωμότησε, λίγα χρόνια μετά κατάφερα να “παντρέψω” την πρώτη μεγάλη αγάπη με την εφηβική και να ξεκινήσω μία πολύχρονη σχέση με τον «Αθήνα 9.84», που συνεχίζει έως σήμερα.

 

Τζωρτζίνα Μαργαρίτη

Γεννήθηκα στην Αθήνα και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου -& να σημειώσω ότι τον θυμάμαι από νήπιο- ήθελα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Κόρη διεθνή διαιτητή του βόλεϊ και μητέρας σημειώτριας στο ίδιο άθλημα δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ και εγώ με το βόλεϊ. Η μπάλα έγινε από νωρίς η προέκταση του χεριού μου. Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στον Πανιώνιο ενώ αγωνίστηκα και σε αρκετές άλλες ομάδες της Α1, Α2 και Β εθνικής. Τελειώνοντας το σχολείο εργάστηκα για μικρό διάστημα ως μοντέλο και παράλληλα τελείωσα την σχολή Grafts fitness και personal training. Ανήσυχο πνεύμα όμως που πάντα ήμουν -υδροχόος βλέπετε-θέλησα να ασχοληθώ με την δημοσιογραφία και ιδίως την αθλητική. Έτσι αποφοίτησα από την σχολή αθλητικού ρεπορτάζ και αμέσως μετά είχα την τύχη να εργαστώ στο Τηλεάστυ και στον Ελεύθερο Τύπο. Το 1999 έκανα τα μεγάλα βήματα μου στον Αθήνα 9.84 στην αρχή στο αθλητικό τμήμα αλλά μετά με κέρδισε η ομάδα του portal όπου και εργάζομαι έως και σήμερα. Και παρότι πλέον δεν παίζω βόλεϊ αφιερώνω τον ελεύθερο χρόνο μου στις μεγαλύτερες αγάπες της ζωής μου,τις δυο μου κόρες, τον σκύλο μου, αλλά και το τρέξιμο.

Βιβιάννα Βαρδή

Εφημερίδες, τηλεόραση, αλλά και ραδιόφωνο η μεγαλύτερη ίσως αγάπη μέχρι τώρα. Κάπως έτσι θυμάμαι σχεδόν όλη την επαγγελματική μου ζωή… Αγωνία για να προλάβεις το τυπογραφείο, να τρέξεις το θέμα, να γράψεις την είδηση … Και εκεί που σκέφτεσαι ότι έχεις την εμπειρία από κάθε Μέσον Ενημέρωσης εμφανίζεται στη ζωή σου το διαδίκτυο… Ένας άλλος τρόπος μεταφοράς της είδησης το ίδιο ελκυστικός και πολύ καθοριστικός. Στην αρχή άγνωστος, στη συνέχεια προκλητικός και τώρα πια το ίδιο αγαπημένος με το ραδιόφωνο… Πίσω λοιπόν από τη ιστοσελίδα του πρώτου ραδιοφώνου της πόλης… κρύβεται, για μένα, η μαγεία της ενημέρωσης… στη σύγχρονη μορφή της…

 

Θωμάς Τσαρούχας

Ο μαγικός χώρος της δημοσιογραφίας πάντα με έλκυε. Από μικρή ηλικία πίστευα πως μπορώ κι εγώ κάπως, να αλλάξω τον κόσμο. Κάπου στο βάθος του νου, θέλετε από διαίσθηση, θέλετε από παραξενιά, πίστευα ότι αυτός ο χώρος μου ταιριάζει…

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές λοιπόν, οφείλουμε εμείς οι δημοσιογράφοι να επανεξετάσουμε τη στάση μας και να αναλογιστούμε τις τεράστιες ευθύνες που έχουμε. Απέναντι σε εμάς, στην κοινωνία, στην πατρίδα μας.

Ως υπηρέτες της ενημέρωσης και με γνώμονα το διαχρονικό ρητό, «η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης», οφείλουμε κάποιοι… να επανεξετάσουμε τη στάση μας και να αναλογιστούμε τι πράττουμε.

Η Δημοσιογραφία εισήλθε πλέον σε μία νέα εποχή, με το ίντερνετ να διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην ροή, στη κάλυψη και στη μετάδοση των ειδήσεων.

Προσωπικά για μένα, αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι και υπηρετώ συνειδητά το χώρο της δημοσιογραφίας, μέσω του ΑΘΗΝΑ 9.84.

Στην αρχή η νυχτερινή βάρδια -στην οποία βρίσκομαι εδώ και δύο χρόνια- κάπου με προβλημάτισε, και αναρωτιόμουν, τώρα τι κάνω;

Τίποτα, αυτή είναι η δουλειά μου, αυτή υπηρετώ και προχωράω…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα