13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε επίσης

Newsroom

Θεόπη (Πόπη) Δομάζου, Πρόεδρος (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»

Δημοσιογράφος – Ραδιοφωνική Παραγωγός – εκφωνήτρια

Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.
Σπούδασε Γεωπονία και Αρχιτεκτονική τοπίου. Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.
Αποφοίτησε από τη Δημοσιογραφική σχολή του ΑNT1. Στο ραδιόφωνο του ΑNT1  εργάστηκε για 10 χρόνια κάνοντας  ρεπορτάζ, δημοσιογραφική και μουσική επιμέλεια,  εκφωνήσεις, εκπομπές.
Ακολούθησε ο Action Fm και σήμερα κάνει εκπομπή στον HiT 88.9.
Εργάζεται στην πρώτη δωρεάν Ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Ασχολείται με πολιτιστικά, αθλητικά θέματα και έχει παρουσιάσει μεγάλα γεγονότα όπως τα Special Olympics, ο Δικός μου Μαραθώνιος, Greece race for the cure κ.α
Έχει συνεργαστεί με πολλούς Δημοσιογράφους και Πολιτικούς.
Είναι Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων.

 

Γιάννης Πολίτης, Αντιπρόεδρος

Ο Γιάννης Πολίτης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής επί 35 χρόνια.  Ξεκίνησε το 1984 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στην οποία εργάστηκε 28 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος, ενώ διετέλεσε και προϊστάμενος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας.  Το 1988 έγινε μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).  Ήταν μέλος της πρώτης δημοσιογραφικής ομάδας του MEGA CHANNEL, στο οποίο εργάστηκε επί 14 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών.  Έχει διατελέσει, επί 9 συνολικά χρόνια, Γενικός Διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9.84, City και Βήμα FM.  Από το 2004 έως το 2013, εργάστηκε στη Δημόσια Τηλεόραση (πρώην ΕΡΤ) ως πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών.

Σήμερα είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Real News, πολιτικός αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής Χ2 στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδας «politisonline», επίτιμος καθηγητής, καθώς και εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου),  Παράλληλα, διδάσκει το μάθημα «Πηγές Ενημέρωσης» στο τμήμα ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Έχει διδάξει  επίσης στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως των Special Olympics της Αθήνας και του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.)

Έχει βραβευτεί από:

-Το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση «για την ολοκληρωμένη και αντικειμενική παρουσίαση των θεμάτων του, τις επιτυχίες του με αρκετές αποκλειστικότητες στο πολιτικό ρεπορτάζ και την ευπρεπή παρουσία του στην Τηλεόραση»

-Από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο της «2ης εκδήλωσης βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα», η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

-Από την Ένωση Δημάρχων Αττικής «για την αντικειμενικότητά του στην άσκηση του λειτουργήματός του».

-Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λευκάδας για την προσφορά του στο νησί.

Γεννήθηκε το 1961 στο Μεγανήσι Λευκάδας και έχει σπουδάσει ΜΜΕ (Queen Margaret University, Edinburgh) και MBA (East London University).

 

Γεράσιμος (Μάκης) Νικολάου Φωκάς, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Μάκης Ν. Φωκάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941, αποφοίτησε από το Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων και ακολούθως απέκτησε πτυχίο Νομικής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και αρκετά καλά Ιταλικά.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
• Από το 1963 έως το 1980 ήταν επιχειρηματίας και Διευθυντής των ξενοδοχείων: Αλέξανδρος, Φίλλιπος, Golden Age, Priamos και Δημήτριος, όλα στην Αθήνα.
• Από το 1963 έως το 1974 υπήρξε συνεργάτης στο γραφείο τουριστικών μελετών «Ν. Φωκάς- Π. Πικιώνης» όπου μεταξύ των άλλων εξεπονήθησαν μελέτες για την τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου, του Σουδάν και για διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενδεικτικά αναφέρουμε: Ξενοδοχεία Χανδρή, Ξενοδοχεία Βούλγαρη κ.α.
• Από το 1974 έως το 1982 εχρημάτισε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΞΕΝΙΑ Α.Ε., (κρατικής εταιρίας στην οποίαν είχαν παραχωρηθεί από τον Ε.Ο.Τ., όλα τα ΞΕΝΙΑ της Ελλάδος καθώς και οι λοιπές τουριστικές εκμεταλλεύσεις).
• Από το 1977 έως το 1980 διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού για τουριστικά θέματα.
• Από το 1978 έως το 1981 διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).
• Από το 1987 έως το 1999 υπήρξε ιδρυτικό και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΘΗΝΑ 9,84 ΕΜ (Ραδιοφωνικού Σταθμού του Δήμου της Αθήνας).
• Από το 1988 έως το 1992 ήταν Πρόεδρος στο Κοινωνικό Κέντρο Οικογένειας Νεότητας.
• Από το 1989 έως το 1992 ήταν Γενικός Διευθυντής Φιλοξενίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες της Αθήνας που πραγματοποιήθηκαν το 1991.
• Από το 1995 έως το 1998 υπήρξε στέλεχος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας για το 2004.
• Από το 1999 έως το 2005 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών Διατροφής στην Οργανωτική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (ΑΘΗΝΑ 2004) και μέλος της Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων (ΔΕΑ).

• Από το 2005 έως το 2008 ήταν Σύμβουλος σε θέματα Φιλοξενίας και Υπηρεσιών Διατροφής στους Πανασιατικούς Αγώνες του Κατάρ και Σύμβουλος για θέματα Φιλοξενίας στην οργάνωση των Παγκοσμίων Special Olympics της Σαγκάης.
• Από το 2010 έως σήμερα, είναι Σύμβουλος Διοίκησης στο BCA College.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
• 1974-1982: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.) και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής (εκλεγμένος σε τέσσερις διαδοχικές εκλογές).
• 1974-1982: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.), (εκλεγμένος σε τέσσερις διαδοχικές εκλογές).
• 1976-1983: Μέλος του Ανώτατου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τον Τουρισμό παρά το Υπουργείο Προεδρίας.
• Γενικός Γραμματέας 5μελούς Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο «Σύμπραξη για την Αθήνα» (Athens Partnership) του Δήμου Αθηναίων.
• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΙΛΑΙΟΣ (ΣΕΒΙΤΕΛ), σαν Επιτετραμμένος Πολιτισμού και Γαστρονομίας.
• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. (Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας).
• Μέλος σε δύο επιτροπές του ΣΕΤΕ για την μελέτη και ανάπτυξη του Τουρισμού.
• Μέλος Επιτροπής Τουρισμού στο Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο.
• Γενικός Γραμματέας στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
• Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ραδιοσταθμού ΑΘΗΝΑ 9,84.
• Πολλές συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια με θέματα σχετικά με τον τουρισμό ή τον αθλητισμό.
• Πολλές ομιλίες και παρουσιάσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό για την παρουσίαση του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων και την προβολή αυτών.
• Πολλές εμφανίσεις και συνεντεύξεις σε Μ.Μ.Ε. (ηλεκτρονικός και γραπτός τύπος για θέματα ολυμπιακών αγώνων και τουρισμού).
• Έχει επιμεληθεί και συγγράψει τρία βιβλία.

Χριστίνα Κόκοτα, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

· Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κλασική μουσική στο Εθνικό Ωδείο από το οποίο αποφοίτησε ως αριστούχος πιανίστρια.

· Το 2000 ανέλαβε την οργάνωση και τη διεύθυνση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, στο οποίο εργάζεται μέχρι σήμερα. Ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ (2003-2010), κατάφερε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των Κέντρων, ευαισθητοποιώντας φορείς της κοινωνίας, τη πολιτικής και τα ΜΜΕ για μια νεοσύστατη και πρωτόγνωρη δομή στη χώρα.

· Συνεργάστηκε ως πιανίστρια με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Λίνα Νικολακοπούλου και ως στιχουργός με τον Κώστα Μακεδόνα και την Αναστασία Μουτσάτσου.

· Εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» με την εκπομπή «Ένα χρυσόψαρο στο λιμάνι» από το 2008 έως το 2010 και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για την επιτυχή επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

· Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από τον Μάϊο του 2012 έως τον Αύγουστο του 2021.

· Από το Σεπτέμβριο του 2019 έως το Σεπτέμβριο του 2021 με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ορίστηκε μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, του πρώτου φορέα που ασχολήθηκε με το παιδί και τις ανάγκες του.

· Από το Σεπτέμβριο του 2021 είναι τακτικό μέλος στο ΔΣ του «Αθήνα 9,84», του πρώτου σταθμού της ελεύθερης ραδιοφωνίας στην Ελλάδα.

Κωνσταντίνος Κουλούρης, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

Γεννήθηκα στο Καστρί Κυνουρίας όπου και τέλειωσα το σχολείο. Είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Διορίστηκα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου και διατέλεσα διευθυντής στο 4ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα τα τελευταία 16 χρόνια έως τη συνταξιοδότηση μου.

Ασχολήθηκα με τα κοινά και εκλέχτηκα Σύμβουλος στην 6η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων για 4 συνεχής τετραετίες από το 2002-2019.

Στις τελευταίες εκλογές του 2019 ήμουν υποψήφιος με την παράταξη ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ του Κώστα Μπακογιάννη.

Ελένη (Λιάνα) Σταθοπούλου , (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

Η κα Σταθοπούλου Ελένη (Λιάνα) είναι απόφοιτος του «Τμήματος Οικονομικών Επιστημών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών στην Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη του «Τμήματος Εφαρμοσμένων Οικονομικών» του Παντείου Πανεπιστημίου και Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Οικονομική Ανάλυση και την Αξιολόγηση Επιχειρήσεων του «Τμήματος Οικονομικών Επιστημών» του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Είναι Εσωτερικός Ελεγκτής ενταγμένη στο Μητρώο Εσωτερικών Ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών – Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 3446/18-8-2020), Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών με Αριθμό Μητρώου 2678 και Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με Άδεια Λογιστή Φοροτέχνη Α΄ Τάξης και Αριθμό Αδείας ΟΕΕ 0106627. Από το 2003 απασχολείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα οικονομικής ανάλυσης και ελέγχων, ιδιαίτερα σε σχέση με την αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων και μελετών βιωσιμότητας, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στους τομείς εσωτερικού ελέγχου, κανονιστικής συμμόρφωσης, εταιρικής διακυβέρνησης και εντοπισμού απάτης. Περεταίρω το 2015, διετέλεσε μέλος της επιτροπής του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την απλοποίηση του ΠτΚ.

Κύριες Αρμοδιότητες Ενασχόλησής της είναι με: α. έργα επιχειρηματικού σχεδιασμού και σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών σκοπιμότητας /βιωσιμότητας, β. έργα συμμόρφωσης με καλές επιχειρηματικές πρακτικές, γ. έργα υλοποίησης «βιώσιμης ανάπτυξης» μέσω συγκεκριμένων προτύπων (ESG, impact assessment κλπ.), δ. έργα ανάλυσης κινδύνου και ως απόρροια αυτού επισκόπηση του συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και της Κανονιστικής Συμμόρφωσης, ε. έργα προτύπων προσαρμογής (π.χ. GDPR Compliance, ISO, κλπ.), στ. έργα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον σχεδιασμό δράσεων και εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης (π.χ. ΕΣΠΑ, ΠΔΕ κλπ.), για τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Από τον Ιανουάριο του 2021 έως σήμερα απασχολείται και ως Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΥΠΔ) στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

 

Μάριαμ Α. Σακίμπ (Μαρία), (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

Γεννήθηκε (1987) και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης) σε διεθνική πενταμελή οικογένεια, με Ελληνίδα μητέρα και Άραβα πατέρα. Φοίτησε στο 60ο Ενιαίο Λύκειο Αθηνών και στην συνέχεια στο Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας (Α.Τ.Ε.Ι .Αθήνας). Η εσωτερική της ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και η αγάπη της για την Επιστήμη της Μηχανικής συνέβαλε στο να εισαχθεί στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάστηκε στον κλάδο της εστίασης, στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση καθώς και στον κλάδο της διαφήμισης και της ολικής επικοινωνίας σε πολυεθνική διαφημιστική εταιρεία. Σήμερα, συνεχίζει τις σπουδές της, στο Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, “Athens ΜΒΑ” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), απασχολούμενη παράλληλα ως ελεύθερος επαγγελματίας. 

Email: [email protected]

Facebook:  mariamsakib.athinapsila

Instagram: mariam_sakib

 

Δήμητρα Σιδερή, (Παύλος Γερουλάνος– «Αθήνα Είσαι Εσύ»)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι έγγαμη με μια κόρη. Είναι πτυχιούχος  ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ, της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με κατεύθυνση τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες-Επιχειρήσεις στις Ανατολικοευρωπαικές Χώρες.

Γνωρίζει Αγγλικά σε επίπεδο PROFICIENCY. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με αντικείμενο τα Χρηματοοικονομικά, την διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού και το χρηματοοικονομικό management. Εχει εργασθεί  στον Ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης. Είναι υπάλληλος της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.).

Εκλεγμένη Αντπρόεδρος του συλλόγου Δ.Υ. του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ, συμμετείχε σε δράσεις και Συνέδρια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄Τοσιτείου Αρσακείου Εκάλης από το 1996 έως το 2003.

Εκλέγεται στον Δήμο της  Αθήνας από  2006, σε θέσεις Αντιπροέδρου, Προέδρου της 4ης Δημ. Κοινότητας, αναλαμβάνοντας παράλληλα καθήκοντα προέδρου της Λέσχης Φιλίας Κολοκυνθούς.

Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων ανέλαβε Πρόεδρος του Ρ/Σ “Αθήνα 9.84” από τον Ιούλιο του 2018. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Βρεφοκομείου Αθηνών. Μέλος του Δ.Σ της ΔΕΡΑ Αθήνα 984 με πρόταση της Παράταξης “ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ”, από τον Σεπτέμβριο 2019.

Δημήτριος Αγανίδης, (Νάσος Ηλιόπουλος– «Ανοιχτή πόλη»)

Ο Δημήτρης Αγανίδης είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης». Δικηγόρος στο επάγγελμα, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ασχολείται κυρίως με το εργατικό δίκαιο, την προστασία του καταναλωτή και το εταιρικό δίκαιο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του συνδικαλιστικού φορέα των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας. Υπήρξε από τα αρχικά μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Γέφυρα για τη σύγκλιση των δυνάμεων της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας» και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία. Γράφει και δημοσιεύει κείμενα, άρθρα και απόψεις για κοινωνικά, νομικά και πολιτικά θέματα σε ιστοσελίδες, μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα.

facebook.com/DimAganidis

instagram.com/dim_aganidis

 

Χρήστος Σπυριδάκης, (Νίκος Σοφιανός- «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας»)

Γεννήθηκε το 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ από την οποία είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πολιτική Ανάλυση, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις μουσικές σπουδές του στο βιολί. Διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. Είναι υποψήφιος διδάκτορας πολιτικής ιστορίας – μέλος της Ελληνικης Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης. Eργάστηκε ως μουσικός επί σειρά ετών και ειναι μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Ζει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και εργάζεται στον κλάδο του επισιτισμού. Στις εκλογές για την τοπική διοίκηση του 2019 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Aθηναίων.

 

Κώστας Κορέλης, (Εκπρόσωπος Εργαζομένων)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Απόφοιτος Λυκείου. Σπούδασε και ειδικεύτηκε στον τομέα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και του Αυτοματισμού.
Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1992, ασχολούμενος με το ελεύθερο ρεπορτάζ για διάφορα μέσα ενημέρωσης και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2000.
Στον “Αθήνα 9,84” βρίσκεται από το 2007, καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ. Διετέλεσε αιρετό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ(2013-2015) και αντίστοιχα για δυο θητείες ήταν τακτικό μέλος του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (2015-2019).
Αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ.

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΔΣ ΔΕΡΑ

Αικατερίνη Γκαγκάκη – Δημητριάδου, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

H Κατερίνα Γκαγκάκη είναι Eπικοινωνιολόγος.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της ως Ψυχολόγος και στη συνέχεια στράφηκε στον Τομέα της Επικοινωνίας.  Διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα του Perception Management και Brand Ιmage Βuilding και πολυετή εμπειρία στην Εταιρική  Επικοινωνία, ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες  και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.

Ενδεικτικά, διετέλεσε για πολλά χρόνια Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στη VODAFONE και για 10 χρόνια διαχειρίστηκε  την επικοινωνιακή στρατηγική όλων των εταιριών του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συνέχεια ανέλαβε τη διεθνή επικοινωνιακή καθοδήγηση της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και σήμερα δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας και Διαχείρισης Φήμης σε μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και ως Σύμβουλος Διαχείρισης Εικόνας  σε επιχειρηματίες και προσωπικότητες της βιομηχανίας των ΜΜΕ.  Ταυτόχρονα είναι ραδιοφωνική παραγωγός και αρθογράφος σε site.

Έχει σπούδασει Ψυχολογία και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική και Οργανωσιακή Ψυχολογία στο London School of Economics and Political Science και στο Perception Management στο New York University.

 

Ιωακείμ Καλλιβρούσης, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

Γεννήθηκε το 1964 στη Αθήνα με καταγωγή από την Άνδρο. Απόφοιτος του 1ο Πρότυπου Λυκείου Αθηνών στην Πλάκα. Πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές M.Β.Α. in Marketing Project Management & Integrated Communications στο University of Dundee, Scotland, UK με υποτροφία του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης». Πρόεδρος της «Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας» (www.sylgonis.gr) που εκπροσωπεί τους γονείς 85.000 μαθητών ιδιωτικών σχολείων, πρωταγωνίστησε τo 2015, στην κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια. Πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας». Αντιπρόεδρος της “A.H.E.P.A. Hellas” HJ-17. Μέλος του Δ.Σ. του «Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση», Μέλος της «Ένωσης Ελλήνων Φυσικών», του «Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας», του «Ινστιτούτου Επικοινωνίας», του «Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing”, της «Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων». Διευθυντής Πωλήσεων στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV («Audiotex»). Επιχειρηματίας – Διαφημιστής ιδιοκτήτης της «ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗ» (www.hartografiki.gr) με τα διαφημιστικά Μέσα των Σταθμών ΚΤΕΛ 60 μεγάλων πόλεων σε όλη τη χώρα. Πατέρας της Κατερίνας 24 ετών (μεταπτυχιακή φοιτήτρια M.Sc στο Stockholm University, Sweden και πτυχιούχο δασκάλα ΕΚΠΑ) και του Στέργιου 20 ετών (σπουδαστής στην σχολή πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο).

www.kallivrousis.gr

E-mail: [email protected])
Facebook: Ιωακείμ-Καλλιβρούσης,
Istagram: kallivrousis_ioakim
You tube channel: Ioakeim Kallivroussis
LinkedIn: gr.linkedin.com/in/ioakimkallivrousis

 

Δήμητρα Ινές Αγγελή Λυκούδη, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, όπου και μεγάλωσε και ζει.
Έχει Αθηναϊκή καταγωγή.
Παντρεμένη και μητέρα 6 παιδιών
Πτυχιούχος Προγραμματίστρια/Αναλύτρια Η/Υ.
Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά.
Δημοτική Σύμβουλος Αθήνας της παράταξης “Αθήνα Ψηλά” με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη.
Γενική Γραμματέας της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.)
Γενική Γραμματέας της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών (Ε.Π.Α.)
Μέλος του Δ.Σ. του European Large Families Confederation (E.L.Fa.C.)
Μέλος του Δ.Σ. της «Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών»

ΜΕΛΟΣ

του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (1o Σύστημα Προσκόπων Ζωγράφου),
του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
του «Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών»,
του «Δικτύου Αιρετών Γυναικών στην Αυτοδιοίκηση»
των Εθελοντών του Κόσμου,
της ομάδας Εθελοντισμού του Δήμου Αθηναίων,
του «Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Πατησίων»,
της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή»,
της «Πανελλήνιας Οργάνωσης Οικογενείας και Νεότητας» (Π.Ο.Ο.Ν.).

Διετέλεσε ως εκλεγμένη Σύμβουλος στην 6η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2019.

Εργάστηκε ως διοικητικό στέλεχος στην δημιουργία και υποστήριξη εμπορικών εφαρμογών (customized applications) για μεγάλες
επιχειρήσεις (ασφαλιστικές, εκδοτικές, ναυτιλιακές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εμπορικές κ.ά.)

Δίδαξε σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών πάνω σε θέματα πληροφορικής.

Ως εθελόντρια έχει συμμετάσχει σε πολλές κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις
καθώς και σε αθλητικές διοργανώσεις (πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές, ολυμπιακές, Special Olympics).

 

Ελένη Μεταξά, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

Η Ελένη Μεταξά γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης. Αποφοίτησε από το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών. Έχει σπουδάσει στο New York College  Διοίκηση Επιχειρήσεων  και στο S.B.S – Studies of Business Science and Secretarial Courses , Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Επίσης παρακολούθησε  Κύκλο Σπουδών Ιδιαιτέρας Γραμματείας  στο  Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Didacta καθώς και στο ΙΕΚ Όμηρος την Ειδικότητα Ραδιοφωνικός Παραγωγός . Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ιαπωνικά . Αρχικά εργαζόταν για πολλά χρόνια σε Πολυεθνική Εταιρεία Ιατρικών Ειδών ως Υπεύθυνη Γραφείου του  Διευθύνοντος Συμβούλου. Στην συνέχεια σε ανάλογη θέση σε Δικηγορικό Γραφείο, σε Διατροφολογικό Κέντρο,  όπως και στον χώρο της εστίασης στον Τομέα των Δημοσίων Σχέσεων . Τα τελευταία χρόνια η αγάπη της για την μουσική την έφερε στο κόσμο του ραδιοφώνου και εργάζεται ως Ραδιοφωνική Παραγωγός στον Κρητικό Παραδοσιακό Σταθμό Lyra fm 91,4  με δική της καθημερινή εκπομπή καθώς και στο Τμήμα Διαφημίσεων και Δημοσίων Σχέσεων του σταθμού.

 

Μαρία Δεπούντη, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

Η Δεπούντη Μαρία του Σπύρου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φυσικοθεραπεία στο ΑΤΕΙ Αθήνας με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα μοριακής και εφαρμοσμένης φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει εργασθεί στο παρελθόν στην Εταιρία Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών και διατηρεί τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργασία με γνωστή Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς η κύρια επαγγελματική ενασχόλησή της είναι ο γηριατρικός πληθυσμός. Ακόμη, είναι καθηγήτρια φυσικοθεραπείας σε Ιδιωτικό Κολέγιο και έχει αναλάβει υπεύθυνη τομέα φυσικοθεραπείας σε ιδιωτικό ΙΕΚ. Παράλληλα, έχει αναλάβει χρέη Αντιπροέδρου στην Λέσχη Φιλίας των Κάτω Πετραλώνων. Έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών επιτροπών του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και δεν σταματάει να προάγει την υγεία. Τέλος, απο τον Σεπτέμβρη είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84 και έχει ενεργό συμμετοχή τα στα κοινά της 3ης Δημοτικής Κοινότητας.

 

Γεράσιμος Κυριαζής, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

Ο Γεράσιμος Κυριαζης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα .
Έλαβε το δίπλωμα της ΑΣΠΑΙΤΕ το 2010 με την ειδικότητα του Εκπαιδευτικού Πολιτικών Μηχανικών.
Εργάστηκε ως διοικητικό προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών και ως εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σήμερα εργάζεται ως παιδαγωγός.
Έχοντας έντονη κοινωνική δράση έχει συμμετάσχει σε επιτροπές και συμβούλια από το 2011 με κύριους τομείς δραστηριότητας την εκπαίδευση και των προγραμματισμό λειτουργίας συστημάτων.

Γεώργιος Γερονικολός, (Κώστας Μπακογιάννης – «Αθήνα Ψηλά»)

Γεννήθηκα στα Πετράλωνα και μεγάλωσα στο Βοτανικό. Είμαι ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων και  εργάζομαι ως συντηρητής ανελκυστήρων σε μεγάλη Ελληνική εταιρεία ανελκυστήρων. Παντρεμένος με την Κούβελου Δέσποινα ιδιωτική υπάλληλο και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο 15 και τη Δανάη 5. Έχοντας πάντα ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού και  της συμμετοχής στα κοινά, ασχολήθηκα με τον προσκοπισμό, με τον αθλητισμό, στο κομμάτι της διοίκησης ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου  και αργότερα με την τοπική αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος περιφερειακός και κοινοτικός σύμβουλος .Είμαι αντιπρόεδρος λέσχης φιλίας Βοτανικού, μέλος σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τρίτης δημοτικής κοινότητας και  ανήκω  στο  Δ.Σ του ραδιοφωνικού  Αθήνα 9,84.   

 

Αθηνά Φαραζή, (Νάσος Ηλιόπουλος– «Ανοιχτή πόλη»)

Από το 1984 έως σήμερα, μέλος του ΔΣΑ, μαχόμενη δικηγόρος.

Από τα φοιτητικά χρόνια της,  εντάχθηκε στον  «Δημοκρατικό Αγώνα»  και  στην « ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», παραμένοντας  συνεχώς  πιστή στις αρχές της  Ανανεωτικής  Αριστεράς   και  από την  ίδρυση  του ΣΥΡΙΖΑ είναι και  παραμένει κομματικό μέλος του.

Το 1994-1998 εκλέχτηκε κοινοτική σύμβουλος της  πρώην Κοινότητας Θρακομακεδόνων  διετέλεσε μέλος του ΣΥΝΠΑ, και μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου. Πρωτοστάτησε μαζί με άλλους, σε κινηματικούς αγώνες  ενάντια στην ανάληψη  των ολυμπιακών αγώνων  και  ενάντια στην δημιουργία του Ολυμπιακού χωριού , χάριν προστασίας του περιβάλλοντος.

Το 2006-2010 επανεκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος  και   διετέλεσε  Αντιπρόεδρος του  Πνευματικού  Κέντρου.

Από τον Μάιο του 2016 έως και τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν μέλος του Δ.Σ του ΕΟΔΥ  (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ διετέλεσε και  πρόεδρος της επιτροπής της θεσμικής του Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα  έχει ουσιαστική συμμετοχή σε πολλούς φορείς και οργανώσεις.  Ως  δικηγόρος  υποστηρίζει  θέματα Ταυτότητας  φύλου ,  ενώ συμμετέχει στο Τμήμα  Δικαιωμάτων και Φεμινιστικής  Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αθηνά Καστρινάκη, (Παύλος Γερουλάνος– «Αθήνα Είσαι Εσύ»)

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το μεταπτυχιακό της, από το ίδιο πανεπιστήμιο, στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις. Εργάζεται ως δημοσιογράφος, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της, επίσης δημοσιογράφου, του αείμνηστου Γιώργου Καστρινάκη, γνωστού για τους κοινωνικούς του αγώνες μέσα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει τιμηθεί με την υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για μετεκπαίδευση στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Επίσης, είναι μέτζο-σοπράνο και ως σολίστ συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με σημαντικές ορχήστρες, κάνοντας εμφανίσεις στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι μέλος του ΔΣ της Παγκρητίου Ενώσεως.

https://www.facebook.com/athenakastrinaki

 

Στέλιος Λάμπρου, (Νίκος Σοφιανός- «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας»)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και είναι Λογιστής. Είναι μέλος Δ.Σ. πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στέλεχος του ΚΚΕ.

 

 

Χρήστος Καπούτσης, (Εκπρόσωπος Εργαζομένων)

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι  απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών.  Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1989 εργάζεται ως δημοσιογράφος (διπλωματικός και στρατιωτικός συντάκτης) σε  εφημερίδες περιοδικά, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα (Από το 1998 στον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ984). 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα