back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Κλείνουν τα σχολεία – Σε 24ωρη προστασία για τον κορονοϊό ο Πούτιν

Διαβάστε επίσης

Οι καθιερωμένες διακοπές στα σχολεία που γίνονται κατά την περίοδο της άνοιξης και οι οποίες διαρκούν μια εβδομάδα, φέτος θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες από τις 23 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας της Ρωσίας Σεργκέι Κραφτσόφ, προσθέτοντας πως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα πρέπει να διοργανώσουν για τους μαθητές, μαθήματα εξ αποστάσεως αξιοποιώντας όλες τις εκπαιδευτικές δυνατότητες.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Εκπαιδευτικής Επιθεώρησης της Ρωσίας, Ανζόρ Μουσάγιεφ, δήλωσε ότι οι κρατικές εξετάσεις που δίνονται σε πανεθνικό επίπεδο θα διεξαχθούν κανονικά τον Ιούνιο.

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν προστατεύεται επί 24ώρου βάσεως από τον κορονοϊό

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο ανακοίνωνε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προστατεύεται επί 24ώρου βάσεως από τον κορονοϊό, επισημαίνοντας ότι όλα τα μέλη του προσωπικού του Κρεμλίνου υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κρούσματα μεταξύ τους.

«Οτιδήποτε χρειάζεται για την προστασία του Ρώσου πρόεδρου από τους ιούς και άλλες ασθένειες γίνεται επί εικοσιτετράωρου βάσεως», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα εργασίας του προέδρου κοινοποιείται δημόσια και συνιστά την καλύτερη απόδειξη για την κατάσταση της υγείας του».

Ο Πεσκόφ πρόσφατα είχε αποφύγει να απαντήσει στο ερώτημα αν ο Πούτιν έχει κάνει τέστ κορονοϊού, λέγοντας ότι ο πρόεδρος έχει την απαιτούμενη υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα.

Ο Πούτιν επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα την Κριμαία. Οι δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον Ρώσο πρόεδρο είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν κάποιος είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ το Κρεμλίνο είχε προειδοποιήσει επίσης του δημοσιογράφους να μείνουν σπίτι τους αν νοιώθουν αδιαθεσία.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος έχει κάνει το τεστ του κορονοϊού, όπως και όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα