back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χωρίς Πολάκη – Τζανακόπουλο η συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής

Διαβάστε επίσης

Απουσία των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου ξεκίνησε τις εργασίες της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.Στην επιτροπή προσήλθε μόνο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας .

Εν τω μεταξύ, η επιτροπή απέρριψε το αίτημα Παπαγγελόπουλου να ανακληθεί η απόφαση της επιτροπής για την εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη καθώς και το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την εξαίρεση των κ.κ. Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη από τη ΝΔ και Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ για λόγους μεροληψίας.

Για το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου προηγήθηκε συζήτηση στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο κ. Κυρανάκης αρνήθηκε ότι έχει βασιμότητα η μεροληψία ως λόγος εξαίρεσης του και τόνισε ότι η απόφαση εξαίρεσης των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη δεν έγινε για λόγους μεροληψίας αλλά γιατί, με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του μάρτυρα και στην ιδιότητα του εισαγγελέα, που απορρέει από την ιδιότητά τους ως μέλη της επιτροπής.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης είπε ότι ερευνώμενη υπόθεση είναι o ρόλος του κ. Παπαγγελόπουλου και όχι η υπόθεση Novartis. «Την όποια πράξη έχω κάνει για τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη, δεν αφορά στην ερευνώμενη υπόθεση, ούτε ο κ. Γεωργιάδης είναι μηνυτής στη συγκεκριμένη υπόθεση κατά του Παπαγγελόπουλου», είπε χαρακτηριστικά. Για τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ο Θανάσης Πλεύρης είπε ότι «όσες φορές είδε τον κ. Φρουζή, τον είδε ως ΣΦΕΕ και όχι με προσωπική ιδιότητα», ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε δικηγόρος του κ. Μανιαδάκη, αναγνώρισε όμως ότι τον γνώριζε από το υπουργείο.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου είπε ότι η εξαίρεση του ζητείται για όσα είπε ως εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση που είχε γίνει στην Ολομέλεια για τη συγκρότηση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπονομεύουν τους θεσμούς, εξευτελίζουν τους εαυτούς τους

Μεθόδευση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ κατληγγειλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά «Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους, όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί».

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ασκεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση Novartis.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβαση σχετική παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση.
Το σχόλιο Λοβέρδου

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο Ποινικός Κώδικας ορίζει».

Με αυτό το σχόλιο αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, όταν πληροφορήθηκε την παραγγελία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών για άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος του.

«Μια μέρα μετά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αφαίρεση του φακέλου από την κα Τουλουπάκη , αυτή σπεύδει άρον άρον, να παραγγείλει δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου. Πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας. Όμως η αλήθεια θα λάμψει», σχολίασε το ΚΙΝΑΛ.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα