back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση

Διαβάστε επίσης

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο κέντρο της Αθήνας οι δρόμοι άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης, που έγινε παρουσία της υπουργού Παιδείας, του περιφερειάρχη Αττικής και του δημάρχου Αθηναίων.

Πλήθος κόσμου στάθηκε και απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, κάτι που απαγορευόταν τα προηγούμενα χρόνια λόγω έντασης και επεισοδίων.

«Μικροί και μεγάλοι τιμούμε όσους πολέμησαν το Σαράντα. Ας διδαχτούμε από τη γενιά αυτή, ας πούμε το δικό μας ΟΧΙ στο ναζισμό και το φασισμό αλλά και το δικό μας ΝΑΙ στην ενότητα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Παράδειγμα προς μίμηση το έπος του Σαράντα», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Τέτοια μέρα συνήθως όλοι κάνουμε πομπώδεις, ξύλινες δηλώσεις. Εγώ θέλω να πω κάτι στα παιδιά που τόσο όμορφα έκαναν παρέλαση σήμερα. Δεν τους ανήκει μόνο το χθες, τους ανήκει το αύριο, τους ανήκει το μέλλον. Αυτά τα παιδιά αξίζουν τα καλύτερα. Και θα είναι υπερήφανα τα εγγόνια τους για αυτά, όπως κι αυτά είναι υπερήφανα για τους παππούδες τους. Αρκεί όλοι εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας. Να τα αγκαλιάσουμε, να τα πλαισιώσουμε, να τα στηρίξουμε και επιτέλους να τους διασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες και ικανές προϋποθέσεις για μια πόλη που να τους αξίζει», η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα