back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ταξίδι στο κέντρο της πόλης για παιδιά

Διαβάστε επίσης

Summer Camp 2019 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Διακοπές στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, στου Φιλοπάππου σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου και σε Μουσεία θα κάνουν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, από 26 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου 2019 και από 2 Σεπτεμβρίου έως 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις.΄Όπως υπόσχονται οι διοργανωτές μέσα από την επαφή με υλικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία, μαγειρική και πολλά άλλα, οι μικροί Αθηναίοι θα κάνουν μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας. Επίσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.

«Τα παιδιά διασκεδάζουν, περνάνε καλά και ταυτοχρόνως μαθαίνουν» λέει στον Αθήνα 9.84, η Ευαγγελία Κανταρτζή διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης «Πρόκειται για ένα διαφορετικό Summer Camp, γιατί είμαστε Μουσείο. Έχουμε καταρτισμένο και πολύ καλό προσωπικό μουσειοπαιδαγωγών καθώς ένα καλό πρόγραμμα χρειάζεται και τους κατάλληλους εμψυχωτές.
«Μετά τις ξεναγήσεις και τις εκδρομές επιστρέφουμε μέσα στο Μουσείο, όπου τα παιδιά έχουν δημιουργικό χρόνο με εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, stem, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες. Παράλληλα οργανώνουμε και κυνήγι θησαυρού στη Πλάκα. Θεωρώ ότι τα παιδιά περνάνε πολύ καλά και εμείς κάθε χρόνο γινόμαστε και καλύτεροι».

Πληροφορίες

Κάθε περίοδος έχει διάρκεια πέντε (5) εργασίμων ημερών (από Δευτέρα έως Παρασκευή ) από 8:30 έως 13:00, από 8:30 έως 16:00 ή από 10:00 έως 13:00

Τα παιδιά οργανώνονται σε τμήματα δώδεκα (12) ατόμων μέχρι δύο τμήματα συνολικά σε κάθε περίοδο.

Στην τιμή περιλαμβάνεται δεκατιανό (δεν περιλαμβάνεται το μεσημεριανό γεύμα που πρέπει να το έχουν από το σπίτι σε κατάλληλη συσκευασία)

Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους: σακίδιο, παγούρι, καπέλο και άνετα ρούχα.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 80€ για το πρόγραμμα από 10:00 έως 13:00, 110€ για το πρόγραμμα από 8:30 έως 13:00 και 140€ για το πρόγραμμα από 8:30 εως 16:00. Επίσης προβλέπεται έκπτωση στα αδέλφια και στη συμμετοχή σε περισσότερες από μία περιόδους.

Το ημερήσιο κόστος συμμετοχής είναι 30€

Το πρόγραμμα διατίθεται σε πακέτα προσφοράς ειδικά διαμορφωμένα για οργανωμένες ομάδες παιδιών καθώς και από ομίλους εταιρειών.

Τα εργαστήρια διεξάγονται από έμπειρους και καταξιωμένους συνεργάτες του μουσείου.

Υπεύθυνο προσωπικό φροντίζει για την ομαλή ροή του προγράμματος και την ασφάλεια των παιδιών.

Σε κάθε περίοδο το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκδρομή με το τρενάκι με ειδική ξενάγηση για τα παιδιά.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα