back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κλειστά 8:00 -11:00 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα μείνουν σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου για τρείς ώρες μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στη φύλαξη αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) σε έκτακτη διευρυμένη διαπαραταξιακή Εκτελεστική Γραμματεία που πραγματοποιησε την Δευτέρα αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 3ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας.

Η Ομοσπονδία ζητεί επίλυσης μία σειρά θεμάτων όπως χαρακτηριστικά είναι:

-Η συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και η απρόσκοπτη καταβολή εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό.
-Η 6η μέρα εργασίας  να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά αφού κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν θα υπάρξει από μια τέτοια ρύθμιση και επιπλέον υπόκεινται σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις.
-Άμεση συμπλήρωση και ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου και υλοποίηση της δέσμευσης της υπουργού όσον αφορά το Υπερταμείο.
-Να ολοκληρωθεί άμεσα η πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων που εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ και είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό από το 2016.                                                                                                                                                                  -Άμεσο αίτημα για 500 προσλήψεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, όπως έχει συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία.
-Την εφαρμογή του Οργανισμού σχετικά με τα γραφεία φύλαξης και τους αρχιφύλακες ώστε να εφαρμόζονται αξιοκρατικές διαδικασίες στις θέσεις ευθύνης.
-Ενιαίο πλαίσιο ωραρίου για όλη την Ελλάδα προς όφελος του τουρισμού και των εργαζομένων.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα