back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τρεις τραυματίες στο Μάντσεστερ, από επίθεση με μαχαίρι λίγο πριν την Πρωτοχρονιά

Διαβάστε επίσης

Τρία άτομα τραυματίστηκαν λίγο πριν από την έλευση το νέου έτους κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται μία γυναίκα και δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων αστυνομικός.

Κατά το BBC, τα τραύματα των θυμάτων είναι σοβαρά, ωστόσο η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαμ Κλακ, παραγωγός του BBC, δήλωσε ότι άκουσε τον δράστη να κραυγάζει «Αλλάχ» πριν διαπράξει την επίθεση και κατά τη διάρκειά της.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης, ο οποίος εξουδετερώθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς, είπε μετά την επίθεση πως «όσο συνεχίζετε να βομβαρδίζετε άλλες χώρες, θα συνεχίζουν να γίνονται αυτά».

«Άκουσα αυτή την κραυγή που σου πάγωνε το αίμα και κοίταξα κάτω στην πλατφόρμα», είπε. «Ερχόταν προς εμένα. Είδα πως κράταγε ένα κουζινομάχαιρο με λάμα 30 εκατοστών»· «ήταν τρομακτικό, αληθινά τρομακτικό».

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ένα όπλο που προκαλεί προσωρινή παράλυση και σπρέι πιπεριού πριν «έξι ή επτά» από αυτούς να ορμήσουν πάνω στον δράστη.
Την έρευνα για την επίθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενημέρωσε η αστυνομία της Βρετανίας. Δεν υπάρχουν πάντως πληροφορίες περί ευρύτερης απειλής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα