back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεταρρύθμιση του ΠΟΕ και Κλιματική Αλλαγή στη τελική διακήρυξη των G20

Διαβάστε επίσης

Τη δέσμευσή τους για μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) εξέφρασαν οι ηγέτες των χωρών – μελών της G20 σύμφωνα με προσχέδιο της κοινής διακήρυξης, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος της διήμερης διάσκεψης των G20 αργότερα απόψε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Το προσχέδιο της διακήρυξης των G20

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το Reuters, η ρητορική στο προσχέδιο της διακήρυξης για ζητήματα όπως η μετανάστευση θα κρατηθεί σε ένα ήπιο επίπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή θα είναι πιο αυστηρή.
Το προσχέδιο της διακήρυξης πρέπει να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20, ενώ βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών, δεν περιέχει αναφορές στους δασμούς και τον προστατευτισμό.

 

Συνάντηση Πούτιν-Μέρκελ

Στο μεταξύ, πρωινό γεύμα εργασίας είχαν το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης στο ξενοδοχείο Alvear Palace hotel
Τις ανησυχίες της για τα γεγονότα στα Στενά του Κερτς εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ στον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ συμφώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο να συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει σε χαμηλό επίπεδο, με την συμμετοχή της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Βrexit

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε παρότρυνε σήμερα την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να αποφύγει μία αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, χωρίς συμφωνία (no deal Brexit).
“Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να εκφράσω τον σεβασμό μου στην ηγεσία σας και για την αποδοχή της συμφωνίας αποχώρησης, αλλά και της σχετικής πολιτικής διακήρυξης,” είπε χαρακτηριστικά ο Άμπε.
“Επίσης, θέλω για ακόμη μία φορά να ζητήσω την υποστήριξή σας για την αποφυγή μιας μη συμφωνίας, όπως και για την διασφάλιση της διαφάνειας, της προβλεψιμότητας, αλλά και της νομικής σταθερότητας στην διαδικασία του Brexit,” πρόσθεσε ο ίδιος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα