back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιταλία: αργεί η συμφωνία για τον προϋπολογισμό του ’19

Διαβάστε επίσης

Υπό πίεση βρίσκεται η ιταλική κυβέρνηση καθώς το υπουργικό συμβούλιο δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2019.

Οι εκκρεμότητες είναι σημαντικές, με τις διαφωνίες Λέγκας – Πέντε Αστέριων να παραμένουν, παρά το γεγονός ότι η Ιταλία πρέπει να καταθέσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην Κομισιόν έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2019.

Η χθεσινή σύσκεψη στο Palazzo Chigi δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς Μatteo Salvini και Luigi Di Maio απουσίαζαν.
Οι βασικότερες διαφωνίες μεταξύ Λέγκας και Πέντε Αστέρων αφορούν το «εισόδημα των πολιτών», την «αμνηστία» για τους επιχειρηματίες που φοροαποφεύγουν, με αντάλλαγμα να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού και τις δαπάνες για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος 2019 στο 2,4%.
Όσον αφορά τον στόχο για το έλλειμμα του 2019 στο 2,4%, η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τις Βρυξέλλες.
Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο στόχος για το έλλειμμα του 2019. 
Η αντίδραση της ιταλικής  κυβέρνησης στις ενστάσεις της Κομισιόν της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ήταν ιδιαίτερα επιθετική, με τον Matteo Salvini να εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις κατά των Juncker και Moscovici.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα