back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κομισιόν: Ιστορική ευκαιρία για την πορεία της πΓΔΜ προς την ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα κύρωσης της Συνταγματικής αναθεώρησης έστειλε η Κομισιόν προς τη ΦΥΡΟΜ, μετά το χθεσινό δημοψήφισμα, μέσω κοινής δήλωσης της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι και του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν.

Η ανακοίνωση υποστηρίζει:

Στις 30 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν για το μέλλον της χώρας τους. Σε μια ειρηνική και δημοκρατική ψηφοφορία η συντριπτική πλειοψηφία αυτών οι οποίοι άσκησαν το δικαίωμά τους ψήφου είπαν ναι στη συμφωνία Πρεσπών σχετικά με το θέμα της ονομασίας και του Ευρωπαϊκού δρόμου.

Το Κοινοβούλιο θα κληθεί τώρα να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών.

Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία όχι μόνο για συμφιλίωση στην περιοχή, αλλά και για αποφασιστική πορεία της χώρα προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα πρέπει να ενεργήσουν όλοι οι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες στο πλαίσιο των συνταγματικών τους ευθυνών πέρα από τις πολιτικές γραμμές των κομμάτων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχιστεί να υποστηρίζει και στέκεται δίπλα στη χώρα, τα θεσμικά της όργανα και όλους τους πολίτες της.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα