back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος

Διαβάστε επίσης

Ένα βήμα πριν την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος βρίσκεται η εταιρεία Artume μετά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, που διευκολύνει την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Η συνολική έκταση του ακινήτου όπου θα κατασκευαστεί το Academy Gardens είναι 22.550 τ.μ.. Η μισθώσιμη επιφάνεια θα είναι συνολικά 55.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης και κινηματογράφο, ενώ στο υπόγειο θα κατασκευαστούν περί τις 1.750 θέσεις στάθμευσης. Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν περίπου 2.000 άτομα, ενώ προβλέπεται η δημιουργία 1.600 θέσεων όταν λειτουργήσει το εμπορικό κέντρο.

Συνολικά, για την ανάπτυξη του ακινήτου υπολογίζονται να επενδυθούν περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο θα συμβάλλει καθοριστικά στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος, ενισχύοντας παράλληλα την εμπορική της δραστηριότητα.

Κατά το υπουργείο Περιβάλλοντος, που έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η πολυσυζητημένη επένδυση, τα ανταποδοτικά οφέλη της ανάπτυξης του πολυχώρου Academy Gardens μπορούν να ενταχθούν και να αποτελέσουν έναυσμα για την ευρύτερη πολεοδομική αναβάθμιση της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος, σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής 2021, το οποίο προβλέπει την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής κατοικίας, τον έλεγχο και την αναδιάρθρωση των χρήσεων γης, την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου και την επέκταση προς τα δυτικά του προγράμματος ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα