back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π. Παναγιωτόπουλος: Αυστηρότερα μέτρα ίσως δεν λειτουργούσαν – Σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ η μεγαλύτερη διασπορά

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι η λήψη αυστηρότερων μέτρων ίσως δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, λόγω της κόπωσης της κοινωνίας, εξέφρασε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου- ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

«Η εξέλιξη της πανδημίας σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει από τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων. Η κοινωνία έχει κουραστεί. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, εάν είχαμε λάβει πιο αυστηρά μέτρα. Μπορεί να μη λειτουργούσε. Είναι μια δύσκολη ισορροπία ανάμεσα σε ό,τι μπορεί να κρατηθεί ανοιχτό και στις ψυχολογικές αντοχές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή ενός σκληρού lockdown μπορεί να επέφερε ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση στα μέτρα από τους πολίτες και μειωμένη εφαρμογή τους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή και διευκρίνισε ότι η διασπορά γίνεται σε μεγάλο βαθμό στους χώρους εργασίας, αλλά και στα μέσα μεταφοράς. «Η λήψη μέτρων γι’ αυτά δεν είναι απλή και γι’ αυτό δεν έχουν δρομολογηθεί ή χρειάζεται περισσότερος χρόνος» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρχει επάρκεια εμβολίων τον Ιούνιο. «Έχουμε ήδη τα πρώτα μηνύματα ότι ο εμβολιασμός είναι αποτελεσματικός. Είναι σημαντικό όπλο και πρέπει να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Με βάση τα πιο ουσιαστικά κριτήρια, τα εμβόλια έχουν εντυπωσιακά μεγάλη αποτελεσματικά» τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα